Havana Momento Mojito rasplesao tisuće posjetitelja na najveselijem događaju sezone

Ljeto je službeno započelo uz kultni ljetni koktel i vrele ritmove daleke Kube

Havana Momento Mojito rasplesao tisuće posjetitelja na najveselijem događaju sezone

Havana Momento Mojito jedan je od onih događaja koji se željno iščekuje mjesecima unaprijed. Možda jer upravo on neslužbeno najavljuje najležernije i najslađe godišnje doba – ljeto, a i sam sadrži sjajnu kombinaciju svih ljetnih faktora koje toliko volimo: bezbrižnost, ples, smijeh, veselje, druženje s ekipom, finu klopu i naravno, mnogima neizostavni ljetni koktel – Mojito. 

Šesti po redu Havana Momento Mojito, koji se proteklog vikenda odvio na zagrebačkom Zrinjevcu, u potpunosti je opravdao visoka očekivanja posjetitelja, ponovno pretvorivši najpopularniji park u središtu metropole u pravu Havanu u malom. Zarazni latino ritmovi rasplesali su tisuće posjetitelja, dok se za žeđ pobrinuo Havana Club, čiji su vrhunski koktel majstori pripremali autentične kubanske Mojitose po vrlo pristupačnim cijenama. Za sve one koji su htjeli naučiti ili pak dovesti do savršenstva svoje znanje pripreme ovog odličnog ljetnog koktela, mogli su to učiniti na Mojito radionicama, koje su bile organizirane u popodnevnim satima.

shimmer fallbackDašak Havana bijelog ruma, malo mineralne vode, začinjeno izvrsnom kombinacijom različitih okusnih nota smeđeg šećera, limete i mente, stvorilo je osvježavajući koktel bez kojeg je neizostavan svaki ljetni party. Osim ‘Mojita’, brojni gosti uživali su ‘Cuba Libre’ koktelu spravljenim s Havana Club Especial rumom te novom miljeniku Havana Cluba - ‘Cancha’ koktelu, spravljenim s Havana Club 7 rumom. Havana Club i ove godine sve koktele servirala je u papirnate čaše te koristila papirnate slamke. Ovaj pothvat dio je globalne strategije održivog razvija firme Pernod Ricard (organizatora ovog eventa), koji je sa svih svojih aktivacija izbacio plastične materijale te tim postupkom podržao iznimno važan korak ka boljem očuvanju okoliša.

shimmer fallbackOsim u Mojitu, brojni posjetitelji imali su priliku isprobati primamljiva jela iz autentične kubanske kuhinje, kao i u razno šareno voće, karakteristično za to područje. Djevojke su se uljepšavale na ljupkom Keune beauty corneru, gdje su dobile divan makeover u stilu egzotične Havane, s cvijećem i pletenicama, dok su se pripadnici jačeg spola oduševili vintage Buick special 1948, automobilom koji se inače teško može susresti na našim ulicama, dok je na Kubi česta pojava. A kako bi uspomena s ovog najiščekivanijeg ljetnog tuluma potrajala zauvijek, pobrinuo se Instaprinter, koji je marljivo printao svaku veselu fotografiju oduševljenih posjetitelja. 

shimmer fallbackMojito Momento svake godine privlači veliki interes posjetitelja, među kojima su se našla i neka poznata lica, poput voditelja Luke Bulića i Zlate Mück, Ane Mišćević, Mirne Savić, plesačice Tine Walme, influencera Maše Zibar i Vida Juračića te mnogih drugih. Uz plesače amatere, svoje zavidno plesačko umijeće pokazali su i sjajni salsa instruktori Plesnog Centra Salsa.hr i Plesnog Studia Escape, a uz njih tu su još bili i zadivljujući plesači na štulama te gitaristi i bubnjari. Kulminacija ove vruće kubansko – zagrebačke lipanjske večeri bio je trenutak kada se na pozornicu popeo Cubismo, naša najpoznatija latino skupina. Poznata po svojim energičnim afro – kubanskim ritmovima, na najbolji način su upotpunili još jedan fenomenalni Momento Mojito, rasplesavši mnogobrojnu publiku već od prvih taktova. 

shimmer fallbackMože se reći kako je ovim tulumom ljeto 2019. sada i službeno započelo! Neizmjerno se veselimo kupanju, bezbrižnom izležavanju na plaži, ispijanju osvježavajućeg Mojita i svim onim lijepim ljetnim trenucima, ali i iščekujemo novi, plesni, veseli i šareni Momento Mojito 2020!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.