"Gru na super tajnom zadatku"

Novi nastavak animiranog hita studija Universal, sinkroniziran na hrvatski. Fantastični Rene Bitorajac još jednom kao Gru! Ovog puta odlazi na tajni zadatak u borbu protiv novog super zlikovca. Spremni?

"Gru na super tajnom zadatku"

Universal Pictures i Illumination Entertainment gledateljima širom svijeta donijeli su 2010. godine hit Kako je Gru ukrao mjesec, a taj je film njima donio više od 540 milijuna dolara i popeo se na 10. mjesto animiranih filmova u povijesti SAD-a. Ove godine spremni smo za Gru na supertajnom zadatku.

Chris Meledandri i njegov tim filmaša donose avanturu u kojoj su ponovo Gru (Steve Carell - The 40-Year-Old Virgin, Dr. Seuss’ Horton Hears a Who!) i njegovi stari (i, poneki, nepredvidljivi) prijatelji te mnoštvo novih i nevjerojatno zabavnih likova.

Gru je upoznao tri siročice koje su mu, neočekivano, promijenile život. Odnos između Grua i Margo, Edith i Agnes temelj je ove animirane avanture i ostaje osnovni element koji je prerastao u serijal.

shimmer fallbackshimmer fallbackFilmaši su osjetili da je završetak prvog filma - kad je Gru shvatio koliko ih voli - zapravo početak novog života tih likova i bogatstvo mogućnosti razvoja životnih zapleta. Kreativni tim imao je zajednički cilj - iskoristiti ono što je tako savršeno funkcioniralo u prvoj priči i naglasiti te elemente kroz likove i priču te prikazati neodoljivu mješavinu slatke, subverzivne i neočekivane priče koja će utjecati na gledatelje.

Ovog puta Gru nam prikazuje svoj život nakon što je prestao biti zlikovac. Pred njim je praktično pitanje na koje on nema odgovor - je li sposoban biti dobar otac i odustati od uzbudljivog (da ne kažemo i unosnog) svijeta zločina? Kako će skrbiti za njih tri? Njegova primarna odgovornost je njegova obitelj. Pokušava riješiti kako ih uzdržavati i pretvoriti svoj laboratorij u tvornicu džema i želea.

shimmer fallbackshimmer fallback


Renaud objašnjava: "U prvom smo filmu zavoljeli super negativca. Htio je ukrasti Mjesec. Uz njega su bili Minioni, dr. Nefario, cijeli tim i njegov laboratorij. I on je uživao u tome. No, kad odluči sve to napustiti - jer tako je najbolje za njegovu obitelj, kako se onda sad osjeća i što će sljedeće učiniti? Morali smo imati logičnu priču koju su ti likovi bili predodređeni ispričati. U što se pretvara Gru? U što se pretvaraju Minioni? Ovo je priča o proširenju te obitelji."

Scenaristi Cinco Paul i Ken Daurio dosjetili su se da Gru može odlučiti svoj podzemni brlog u legalni posao. Postojao je samo jedan veliki problem -  njegovi proizvodi su bili stravični, pa se cijela shema ubrzo raspala. No, njega više muči što ga je odlučio napustiti ludi znanstvenik i inovator dr. Nefario, žarko željan biti zao. Zbog toga se Gru ne može brinuti za svoju proširenu obitelj onako kako bi trebao.

shimmer fallbackshimmer fallback


Istovremeno javlja se supertajna organizacija odlučna boriti se protiv zla. Ta Liga nudi mu mogućnost da pomogne otkriti krivca za spektakularnu pljačku. Coffin objašnjava: "Usporedite ih s Bondom - oni su MI-5, imaju cool spravice. Djeluju po sistemu - ako je svijet u opasnosti, mi ga moramo spasiti. I znaju da je za otkrivanje negativca najbolje uzeti nekoga tko je i sam (bio) negativac."  

Gru novi supertajni zadatak (iako s druge strane zakona) daje silnu energiju. Mora pronaći ravnotežu između povjerenog zadatka i očinstva u nekonvencionalnom domu.

Izvorno ime: Despicable Me 2
Redatelj: Chris Renaud, Pierre Coffin
Uloge: Rene Bitorajac, Hana Hegedušić, Goran Pirš Piro
Žanr: animirani
Trajanje filma: 98 minuta
Godina: 2013.
Blitz Cinestar

shimmer fallbackshimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.