Image
Foto: www.profimedia.hr
Petogodišnjakinja na putu uspjeha
Foto: www.profimedia.hr

Petogodišnjakinja na putu uspjeha

"Okrutne namjere", "Znam što si radila prošlog ljeta" i "Vrisak 2" samo su neki od kinohitova u kojima je Sarah Michelle Gellar glumila u devedesetima, nakon čega je njezina popularnost počela opadati. Sjećamo je se kao plavokose ljepotice s TV ekrana i filmskog platna, no odlučile smo se zapitati gdje je danas i što radi? Za početak, važno je reći da je karijera ove glumice započela već kada je imala 4 godine! Zahvaljujući slatkom licu, svoju je prvu filmsku premijeru doživjela sa samo pet godina života, nakon čega je počela redati ulogu za ulogom. Sve se zahuktalo kada je početkom 1990-ih dobila prvo ulogu u seriji „Swans Crossing“, a zatim i u sapunici „All My Children“ za koju je dobila i Emmyja. No, sve to bilo je ništa dok se nije pojavila u filmu „Okrutne namjere“ i u TV seriji „Buffy, ubojica vampira“. Upravo su joj te uloge obilježile karijeru te ju i danas prvenstveno po njima pamtimo.

Zavodnica nevinog lica
Foto: www.profimedia.hr

Zavodnica nevinog lica

Kao što smo već i rekle, Sarah Michelle prvenstveno se proslavila zahvaljujući televizijskim ulogama, ali ostvarila je i neke zamijećene uloge na filmovima. Jedan od prvih koji ju je vinuo u zvjezdane visine bio je triler naziva „Okrutne namjere“, a u kojima je ova slatkica glumica opaku zavodnicu, negativku nevina lica, ali jako, jako zlih namjera. Zahvaljujući uvjerljivoj glumi postala je seks simbol ere i krasila je mnoge postere kojima su tinejdžeri lijepili zidove svojih soba. Zahvaljujući lijepom izgledu nevine djevojke iz susjedstva, ali naglašenog seksepila, počela se nalaziti na listama najzgodnijih žena tadašnjice. Njezinoj je ondašnjoj popularnosti dokaz i činjenica da je u samo prvih deset godina svoje holivudske karijere zaradila oko 30 milijuna dolara. Impresivan iznos za jednu glumicu koja nije niti oskarovka niti pretjerana miljenica kritike. Njezinom su uspjehu jednostavno kumovale simpatije koje je ostvarila kod publike, a koja ju je naprosto obožavala.

Legendarna Buffy
Foto: www.profimedia.hr

Legendarna Buffy

Zapravo je uloga u seriji „Buffy, ubojica vampira“ ta koja je ovu glumicu predstavila svijetu i učinila ju prepoznatljivom diljem planete. Serija se emitirala od 1997. do 2003., a za svoju je ulogu Buffy Sarah Michelle dobila čak pet nagrada Teen Choice kao i nominaciju za Zlatni globus. Zanimljivo je da je tu ulogu dobila sasvim slučajno, jer je bila prijateljica sa scenaristom serije kojem je jednog popodneva pomagala prepraviti scenarij. Tako mu je čitala tekst koji je on napisao, a on se oduševio njezinom uvjerljivošću te je tražio producente da upravo ona postane kultna Buffy, borkinja protiv okultnih sila zla i vampira koji napadaju ljudski svijet. Danas se lik Buffy, ženske ubojice vampira i heroine s TV ekrana, smatra jednim od sto najvažnijih i najslavnijih ženskih show business fiktivnih likova u povijesti zabavljačke industrije SAD-a. Mnogi su obožavali Buffy jer je izgledala slatko i nevino, a istovremeno je bila odvažna i hrabra te je tako njezin lik prkosio steotipima o ženama koje obično u takvim žanrovima uvijek treba spašavati muški junak. Buffy je bila junakinja sama za sebe, a Sarah Michelle ju je savršeno utjelovila.

Horor zvijezda mirnog života
Foto: www.profimedia.hr

Horor zvijezda mirnog života

Osim u serijama koje su joj zajamčile slavu, Sarah Michelle se pojavila i u nekoliko takozvanih „slasher“ horor filmova te je izgradila imidž glumice koja se često pojavljuje u fantasy hororcima. Tako je glumila u „Vrisku“ i „Znam što si radila prošlog ljeta“, a iako se nije profilirala kao glumica A kalibra koja zavrjeđuje nagrade u stilu Oscara, bila je vrlo tražena. Tako je postala simbol ere i miljenica teen publike, a posebnu je pažnju privlačio i njezin privatan život – što je dosta zanimljivo, s obzirom da nije bio obilježen ni skandalima ni aferama. Zapravo, bio je i ostao, za holivudske standarde, poprilično dosadan. Naime, s istim je muškarcem u vezi već 22 godine, a uz njihovu se ljubavnu priču ni u jednom trenutku nisu vezali sočni tračevi.

Ljubav s  Freddieom Prinzeom Jr.-om
Foto: www.profimedia.hr

Ljubav s Freddieom Prinzeom Jr.-om

Sarah danas vodi poprilično privatan život i rijetko se može vidjeti u javnosti, a ono što znamo o njezinom privatnom životu je to da istog muškarca voli već 22 godine. Naime, svog je supruga i kolegu glumca, Freddiea Prinzea Jr. Upoznala za vrijeme snimanja filma 1997. godine, ali je par počeo izlaziti tek 2000. Ubrzo su shvatili da su stvoreni jedno za drugo te su se i zaručili u travnju 2001., a već sljedeće godine izrekli su „sudbonosno da“. Svakako se čini kako su shvatili svoje bračne zavjete jako ozbiljno, jer su do danas jedan od najuzornijih holivudskih parova. Imaju i dvoje djece, kćer rođenu 2009. i sina rođenog 2012. godine. Zanimljivo je da su Sarah Michelle i Freddie zajedno glumili u nekoliko filmova - "Scooby-Doo" nastavcima, hororcu "Znam što si radila prošlog ljeta", a kasnije su zajednički posuđivali i glasove u animiranoj seriji "Star Wars Rebels".

Bračna idila koja traje
Foto: www.profimedia.hr

Bračna idila koja traje

Iako su ispočetka mnogi sumnjali u njih, i danas su zaljubljeni kao prvog dana te na Instagramu često dijele zajedničke romantične fotke. "Obožavamo provoditi vrijeme zajedno i zaista se volimo", kazala je Sarah jednom prilikom, a otkrila je i kako su se, kada su postali roditelji, dogovorili da će samo jedno od njih raditi, dok će drugo ostati kod kuće s djecom. "Kada mi se rodila kći, to je bilo to za mene. Odlučio sam da ću biti samo otac", izjavio je Freddie tijekom nedavnog gostovanja u emisiji voditelja Chrisa Van Vlieta. Zapravo, zanimljivo je da su se i Sarah Michelle i Freddie uvelike povukli s crvenih tepiha i svijeta show businessa otkad su im se rodila djeca te danas pomno biraju projekte koje rade, a većinom žive od manjih angažmana i bogatstva koje su stekli u mladosti.

Žena koja zna što hoće
Foto: www.profimedia.hr

Žena koja zna što hoće

Zaključno možemo reći kako je Sarah Michelle žena koja itekako zna što želi. U mladosti je ostvarila sve svoje snove kada je riječ o karijeri, nagomilala milijune na bankovnom računu, a profesionalni život doveo ju je u naručje muškarcu njezina života. Zvuči bajkovito, zar ne? Mi mislimo da i jest. Iako se ova glumica ne može pohvaliti golemim i zvučnim blockbusterima u kojima trenutno glumi, ona je u svom životu stekla nešto puno važnije - poštovanje, ljubav i obitelj za poželjeti, a sve to začinila je i profesionalnim uspjehom iz mladosti. Možda danas nije na vrhuncu slave, ali rekle bismo da to u njezinom slučaju ni najmanje nije bitno.

Slavi svoj 45. rođendan

Sjećaš se 'Buffy, ubojice vampira'? Gdje je danas Sarah Michelle Gellar?

Sarah Michelle Gellar proslavila se glavnom ulogom u seriji "Buffy, ubojica vampira", nakon čega je postala jedna od najtraženijih mladih glumica u Hollywoodu ranih 2000-ih, no njezina slava nije bila jako dugog vijeka. Nije uspjela postati članica A liste holivudskih glumica, no mi ju jednako volimo bez obzira na to pa smo te danas odlučile povesti na mali show vremeplov te ti kroz našu galeriju predstaviti kako se mijenjao i kretao tijek karijere, ali i privatnog života ove glumice. Od ubojice vampira, preko "Vriska" pa sve do obiteljske žene - ovo je životna priča Sarah Michelle Gellar, koja slavi rođendan 14. travnja.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr