Film Pompeji napokon u hrvatskim kinima

Povijesni spektakl POMPEJI pogledajte u 4DX, IMAXU, 3D i 2D od 20. veljače!

Film Pompeji napokon u hrvatskim kinima

Romansa, avantura i prirodna katastrofa kataklizmičkih razmjera opisuju film P O M P E J I, u kojem redatelj Paul W. S. Anderson prepričava jednu od najvećih tragedija starog svijeta.

U svoje doba, Pompeji su bili najelitnije ljetovalište u cijelom Rimskom carstvu.  Grad je bio načičkan bordelima, barovima, gostionicama... Bu­dući da je bio luka, ljudi su se u njega slijevali sa svih strana Carstva pa su Pompeji bili prava košnica šarolikih likova i aktivnosti. Malo nakon po­dneva 24. kolovoza 79., stoljećima uspavani Vezuv ispljunuo je gi­gantski oblak vulkanskog pepela visine 30 km, a kamenje i lava sručili su se na Pompeje postupno prekrivajući grad. Lavina užarenog pepela i pli­na uništavala je sve pred sobom. Grad je zatrpan, a velika većina stanov­nika je poginula. U roku od 12 sati Pompeji su pretrpjeli i zemljotres, a konačni udarac zadao mu je tsunami. Vrh Vezuva je eksplodirao takvom žestinom da je vulkan ostao kraći za 600 m.

shimmer fallback


shimmer fallbackPriča o glamuroznom gradu koji je uništen za manje od jednog dana fasci­nirala je redatelja Paula W. S. Andersona još od školskih dana. Svoj po­sljednji uradak posvetio je toj cijeloživotnoj opsesiji, pretvorivši POMPEJE u povijesni akcijski film upotpunjen borbama gladijatora, političkim intriga­ma,  nesuđenim ljubavima i zastrašujućom borbom za opstanak u trenuci­ma kada se gotovo pravi pakao spušta na Zemlju. Zajedno s kolegom Jeremyjem Boltom, s kojim je surađivao na filmskoj franšizi Resident Evil, Anderson je proveo više od šest godina istražujući i radeći na filmu POMPEJI.

shimmer fallback


shimmer fallback


Filmska ekipa uložila je nadljudske napore kako bi film bio povijesno auten­tičan što je više moguće, a za gledatelje su stvoreni i spektakularni efekti erupcije koji uključuju vulkanske bombe, mećavu pepela, rijeku piroklastič­nog materijala koju čini kipuća para koja putuje velikom brzinom i spaljuje sve na svom putu, plimni val te zemljotres.

No, to je samo komadić ovog izvanserijskog filma koji priča herojsku priču o robu po imenu Milo (Kit Harington zvijezda serijala Igre prijestolja), nepobjedivom gladijatoru koji se nađe u utrci s vremenom kako bi spasio svoju ljubav Cassiu (Emily Browning), prelijepu kćer bogatog trgovca koja je protiv volje zaručena za pokvarenog rimskog senatora (Kiefer Suther­land). Nakon što

Vezuv eruptira, a bujica užarene lave počne uništavati veličanstvene Pompeje, Milo mora izboriti put iz arene kako bi spasio svoju voljenu...

shimmer fallback


Film Pompeji igra u Cinestar kinima od 20. veljače 2014. U filmu glume i Carrie-Anne Moss, Adewale Akinnuoye-Agbaje te Jessica Lucas.  

IZVORNO IME: Pompeii 3D
REDATELJ: Paul W.S.Anderson
ULOGE: Emily Browning, Kit Harington, Paz Vega, Kiefer Sutherland
ŽANR: akcijska avantura
TRAJANJE FILMA: 105 minuta
GODINA: 2014.
DRŽAVA: SAD, Njemačka

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.