Doznajte koji su zimski sportovi idealni za vas

Ako planirate zimovanje, a još niste otkrili koji su zimski sportovi za vas, u nastavku pročitajte neke ideje

Doznajte koji su zimski sportovi idealni za vas

Osim skijanja i klizanja, koji su zimski sportovi poznati svima, zima nudi pregršt manje poznatih, a jednako atraktivnih sportova. Cilj zimskih sportova je da snijeg i led iskoristite na najbolji mogući način, u korist zdravlja, rekreacije i razonode. 

Ako ste se ikada pitali koji su zimski sportovi dostupni za vas, vjerojatno vam je među prvima na pamet palo skijanje, zasigurno najpopularniji zimski sport. Ako ste tradicionalan tip, volite zagarantiranu zabavu i jedna od prvih asocijacija na zimovanje su vam skije, tada je skijanje definitivno sport za vas. Zimski turizam mnogih zemalja nudi skijanje na planinama s dobrim snježnim pokrivačem. 

Snowboarding, tj. daskanje na snijegu još je jedan odgovor na pitanje koji su zimski sportovi koje možete  probati. Sličan skijanju, a opet potpuno drugačiji, snowboarding je sport u koji će se zaljubiti svi ljubitelji zimskih radosti, snijega i fizičke aktivnosti. Ako volite skijanje, ali želite probati nešto novo, snowboarding je sjajna opcija za vas. Osnovna razlika između skijanja i snowboardinga je u tome što se za spuštanje niz staze za snowboarding koristi daska umjesto skija, a za spuštanje nisu potrebni štapovi. Dodatan plus za sve one koji vole ponešto ekstremnije sportove je to što se sa snowboardingom mogu izvoditi akrobacije i vratolomije na snijegu, što je inače sa skijama nije nikako preporučljivo. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Klizanje je sport koji je idealan za sve koji možda neće odlaziti na zimovanje, a u svom gradu imaju opciju klizati na ledu. Atraktivan i zabavan sport sigurno će se svidjeti svim ljubiteljima rolanja, a prednost je to što klizati možete sami, u paru ili s prijateljima uz pratnju glazbe u pozadini. 

Hokej je sličan klizanju, samo što uz svladavanje pokreta na ledu dolazi s još nekoliko pravila. Za igranje hokeja potrebna je pločica od tvrdo kovane gume (puck) i palica. Tu su još i štitnici koji će vaše laktove, ruke, koljena i potkoljenice zaštititi od padova i udaraca.

Bob je sport u kojem se ekipa od dvoje ili četvero natjecatelja spušta zavojitom stazom u posebnim aerodinamičnim sanjkama. Spust je potrebno izvršiti u što kraćem roku, da bi izazov bio zahtjevniji, a brzina sanji nerijetko dostiže i vrtoglavih 130 km/h. Ako ste ljubitelj brzine i volite u aktivnostima uživati s omiljenom grupom prijatelja, bob je definitivno sport za vas.