Malo smijeha nikad nije naodmet

Muke po menstruaciji: Citati koji će ti izmamiti osmijeh čak i za vrijeme 'onih dana u mjesecu'

Sve žene znaju da menstruacija može biti posebno izazovan dio mjeseca. Hormoni divljaju, osjećamo se manje energično, a svi nas optužuju i da su nam emocije iracionalne. No, mi smo tu da te nasmijemo čak i za vrijeme tih, mnogim ženama, mrskih dana u mjesecu.

BeFunky-collage (1).jpg
Foto: Unsplash

Menstruacije su simbol ženske energije. Bez njih nije moguće začeti, one nas svakog mjeseca podsjećaju na našu žensku energiju, snagu i izdržljivost, no iako u teoriji sve to zvuči vrlo poetično, nema žene na ovome svijetu koja se nije suočila s mukama po menstruaciji. Obilna krvarenja, osjećaj bezvoljnosti, poriv da se pohara sve u frižideru, napuhnutost i stalan strah od curenja krvi.... Sve te muke i probleme zadaje nam upravo naša mjesečna "posjetiteljica".

Image
Nisu svi ciklusi isti

Kako se s godinama mijenja i naša menstruacija?

No, kako bismo ti i za vrijeme tih najgorih dana u mjesecu, kada nas sve boli i iritira, vratile osmijeh na lice sakupile smo deset šaljivih citata i komentara s društvenih mreža, a na temu menstruacije. Pronađi ih u nastavku i uvjeri se sama da se radi o univerzalno smiješnim dosjetkama na ovu škakljivu temu.

"Menstruacije. Od svih stvari, zašto moraju uključivati krv? Zašto se ne bi radilo vilinskoj prašini ili nečemu sličnom?"

Ovo je komentar s kojim se svakako možemo složiti. Definitivno nije ugodno svakog mjeseca gubiti decilitre krvi i to samo zato što nismo začele... Biologijo, nisi fer.

"Dogodi li ti se ikad da dobiješ menstruaciju i pomisliš - pa to objašnjava mnogo toga u vezi zadnjih par dana?"

Odavno je poznato da hormonalne promjene kroz mjesec kod žena mogu izazvati velike oscilacije u raspoloženju i emocijama. Tako smo za vrijeme menstruacije i prije nje često posebno osjetljive, a možemo biti i svadljive te iritirane okolinom.

"Drage reklame, kada menstruiram ne nosim bijeli bikini ni tange. Hvala, stvarne žene"

Reklame na TV-u koje prikazuju sretne žene kako prvog dana menstruacije skakuću po livadama u bijelim trapericama doista su krajnje nerealne. Vrijeme je da im se stane na kraj.

"Problemi za vrijeme menstruacije: Zaspiš na bijelim plahtama, a probudiš se na japanskoj zastavi"

Ovo je problem s kojim se susreće mnogo žena. Jako i obilno krvarenje može nas zateći u bilo kojem trenutku, pa i dok spavamo, što obično rezultira neugodnim krvavim "curenjem". No, sve je to za ljude, odnosno - žene.

"Što je to menstruacija? Maternica želi dijete, ako nema začeća, maternica želi osvetu. Osveta je menstruacija"

Ovaj šaljivi komentar odnosi se na bolne menstrualne grčeve koji mnoge žene prikuju za krevet ili ih pak tjeraju da piju brojne analgetike. Nije li nepravedno da nas vlastito tijelo kažnjava bolovima ukoliko ne ostanemo trudne? Mi mislimo da je.

"Ako trenutno nemaš menstruaciju, uzmi trenutak i budi zahvalna na toj činjenici"

Realno gledano, najljepši dani u mjesecu su oni dani kada ne menstruiramo.

"Menstruacije su sulude. Žene ne bi trebale biti biološki kažnjene jer nisu ostale trudne"

Sve na ovu temu već smo rekle. Ponekad je naše tijelo doista okrutan mehanizam.

"Možda, kada bi menstruacije sagorijevale kalorije, isplatilo bi im se veseliti"

Bolne menstruacije muče velik broj žena, a iako se mi na njihov račun možemo šaliti kako bismo si olakšale dušu, realno gledano, ponekad pretjerana bol može ukazivati i na ozbiljnije zdravstvene probleme. Svakako provjeri je li tvoja bol uzrokovana nekim dubljim problemom ili samo grčevima.

"Zašto su žene totalne frajerice? Zato što krvare po tjedan dana, a svejedno ne umru!"

Da bi riječ rekle. Tvrdnja s kojom se najviše slažemo.

"Divim se svakome tko je dopustio ženama da budu u vojsci. Menstruacija + oružje - nezaustavljiva ratnica je rođena"

Malo humora za kraj. Žene su dok menstruiraju prave junakinje - trpe bolove, žele se svaditi i jesti po cijele dane, a i dalje uspiju biti funkcionalne odrasle jedinke. Svaka čast!

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.