Desert podijelio goste, no prva domaćica zagrebačkog tjedna dobila je dobre ocjene

Kulinarsku avanturu u 'Večeri za 5 na selu' u Zagrebačkoj županiji započela je trgovkinja Barbara, koja je za goste pripremila predjelo naziva Dadine rolade, glavno jelo Ovo svijet nije vidio i desert Erikin kolač.

Barbara Labaš.PNG

Domaćica je dobro raspoložena dočekala goste te ih ponudila šljivovicom, orahovcem i medicom. Nakon zdravice odmah su počeli s predjelom - roladom od ajvara i šunke te roladom od špinata i buđole. „Okus je bio fin, slankast, baš po mom ukusu“, rekla je Irena, Melisi je bio fantastičan, a Miroslav je također pohvalio predjelo.

Za glavno jelo domaćica je poslužila pileće meso punjeno šampinjonima i heljdom u umaku od vrhnja i šampinjona uz domaće njoke. „Bilo je skromnije aranžirano, ali jako fino“, rekla je Silvija, a Ireni je također bilo odlično. Melisi nije bilo baš kao u restoranu, ali rekla je da je bilo dobro.

Image

Kolač s tijestom od heljde i nadjevom od sira Irena je poslužila za kraj večere. Ireni je desert bio fin, ali ipak malo suh i nije joj se svidio. „Heljdu obožavam i nisam očekivala da će netko to pripremati. Okus deserta mi je bio dobar“, rekla je Silvija, a Melisa dodala: „Heljdu jedem samo kad sam na dijeti i nije mi bio toliko primamljiv desert. Ali sve nosim doma zato što je sve bilo dobro!“

Image

Nakon darova stigli su svirači, a poslije pjesme i plesa uslijedilo je ocjenjivanje. Miroslav je bio pravi kavalir pa je Barbari dao desetku i pohvalio svaki segment večere, Melisa i Silvija dali su po devetku zato što je Barbara probila led kuhajući prva ovaj tjedan, a najstroža gošća bila je Irena koja se odlučila za ocjenu osam i rekla: „Sve je bilo jako fino i odlično, ali nije mi se svidio desert.“

Sutra kuha Irena, a kako će se majka šestero djece snaći u kuhinji - ne propustite pogledati u novoj epizodi 'Večere za 5 na selu' od 20.15 sati na RTL-u.