Image
Foto: www.profimedia.hr
Oprah Winfrey
Foto: www.profimedia.hr

Oprah Winfrey

Kada su joj bile 23 godine, Oprah je dobila otkaz na lokalnoj televizijskoj postaji jer joj je bilo rečeno da "nije sposobna biti dobar televizijski voditelj". Nakon toga, u sljedećih deset godina izgradila je medijsko carstvo te u konačnici postala milijarderka zahvaljujući upravo svojim voditeljskim vještinama.

Lady Gaga
Foto: www.profimedia.hr

Lady Gaga

Lady Gagu tijekom studija su ismijavali njezini kolege te joj govorili da je preružna i netalentirana da bi uspjela u svijetu show businessa. Čak joj je i prva izdavačka kuća za koju je potpisala ugovor otkazala suradnju jer su smatrali da njezina glazba nema dovoljno potencijala. Danas je Lady Gaga oskarovka i višestruka dobitnica Grammyja te modna ikona.

Stephen King
Foto: www.profimedia.hr

Stephen King

Kralj hororaca, spisatelj Stephen King svoj je prvi, danas kultni, roman "Carrie" nudio čak 30 izdavača i svih 30 puta je bio odbijen. Na kraju je odustao od te knjige te ju bacio u smeće, da bi ju njegova supruga iskopala i vlastoručno poslala malo poznatoj izdavačkoj kući. Taj ju je nakladnik u konačnici izdao i dobio svoj prvi svjetski bestseller.

Naomi Watts
Foto: www.profimedia.hr

Naomi Watts

Lijepa Australka tek se s 32 godine dočepala svoje prve velike uloge. Naime, do tada je prošla tolike audicije i bila odbijena toliko puta da je mislila sveukupno prestati glumiti i vratiti se u rodnu Australiju, no onda ju je zamijetio redatelj David Lynch te joj ponudio ulogu u svom filmu "Mulholland Drive" zbog kojeg je postala velika zvijezda.

Lisa Kudrow
Foto: www.profimedia.hr

Lisa Kudrow

Slavna Pheobe iz "Prijatelja" je inicijalno trebala glumiti u još jednoj kultnoj TV seriji, "Frasieru". No, sa seta te serije dobila je otkaz jer su scenaristi mislili kako iznimno loše glumi te da će pokvariti finalni proizvod. Lisa je kasnije u intervjuima priznala kako ju je taj udarac jako pogodio te da je puno plakala zbog te propuštene prilike. No, onda su se dogodili "Prijatelji" i dosegla je planetarnu slavu u rekordnom roku.

Jim Carrey
Foto: www.profimedia.hr

Jim Carrey

Slavni komičar i glumac, Jim Carrey, danas je sinonim za holivudsku komediju, no kada je tek bio na početku svoje karijere čak su ga tri puta odbili za sudjelovanje u showu "Saturday Night Live" jer nisu smatrali da je dovoljno talentiran za stand-up komediju. Godinama kasnije Jim je tri puta vodio istu tu emisiju.

J.K. Rowling
Foto: www.profimedia.hr

J.K. Rowling

Najbogatija spisateljica svijeta, autorica serijala knjiga o Harry Potteru, je 1995. kada je napisana njezina knjiga bila samohrana majka koja je živjela od davanja socijalne skrbi. Njezin su rukuopis za "Harry Potter i kamen mudraca" odbili čak 12 različitih nakladnika, no sav trud se isplatio jer je kasnije postala jedina milijarderka među piscima svijeta.

Meryl Streep
Foto: www.profimedia.hr

Meryl Streep

Glumica s najviše oskarovskih kipića i nominacija, genijalna Merly Streep, isprva je bila okarakterizirana kao preružna da bi uspjela u Hollywoodu. Više ju je redatelja odbilo zbog njezina atipičnog izgleda, no kasnije se ipak izborila za svoje prve uloge - i osvojila srca gledatelja, ali i struke. Ona je pravi dokaz da baš nikada ne smijemo prestati vjerovati u sebe, ma što nam drugi rekli.

Vera Wang
Foto: www.profimedia.hr

Vera Wang

Slavna dizajnerica vjenčanica i jedna od najpoznatijih dama modne industrije, Vera Wang, kao djevojka je silno željela biti profesionalna umjetnička klizačica. Kako se nije uspjela plasirati u tim za Olimpijadu i ući u reprezentaciju, pala je u depresiju te se u konačnici okrenula modi. Sa 40 godina stvorila je svoj modni brend, a ostalo je povijest.

Michael Jordan
Foto: www.profimedia.hr

Michael Jordan

Kada je bio srednjoškolac, najveći košarkaš svih vremena, Michael Jordan, bio je izbačen iz svog školskog košarkaškog kluba jer mu je rečeno kako nije dovoljno talentiran. Na kraju se ispostavilo da se radilo o najboljem košarkašu u povijesti NBA lige.

Preko trnja do zvijezda

Danas imaju milijune, a rekli su im da nikada neće uspjeti

Mnoge su zvijezde na samim počecima svoje karijere imale ozbiljne probleme. Nisu dobivali uloge, nisu se sviđali producentima i scenaristima, mislili su da nisu talentirani te su dobivali otkaze - no onda im se preko noći sreća promijenila, a oni su cijelom svijetu pokazali za što su sve sposobni. Od Lady Gage do Stephena Kinga, mnoga su celebrity imena imala mukotrpne karijerne početke, ali su zahvaljujući trudu i upornosti ipak uspjeli ostvariti sve svoje snove. 10 primjera celebova koje su drugi otpisali kao netalentirane, a ispostavilo se posve suprotno, pronađi u našoj galeriji.

zena.hr • Foto www.profimedia.hr