ŽIVOT NA VAGI

Dajana je ostala u šoku nakon sistematskog pregleda

"To su vrlo visoke vrijednosti tlaka i to je treći stupanj arterijske hipertenzije koji se prema svim dostupnim smjernicama treba početi liječiti", rekao je šokiranoj Dajani doktor

recap1.jpg

"Prije dva tjedna sam bila kod liječnice i rekla mi je da imam visoki tlak. Uvela mi je terapiju", rekla je kandidatkinja Dajana Milevoj na sistematskom pregledu.

Ono što je tamo čula je već i znala otprije i upravo je zdravlje jedan od razloga zašto se prijavila u 'Život na vagi'. 

"To su vrlo visoke vrijednosti tlaka i to je treći stupanj arterijske hipertenzije koji se prema svim dostupnim smjernicama treba početi liječiti", rekao je dr.med. Dario Jelić iz Specijalne bolnice Sv. Katarina te dodao kako uz značajan gubitak tjelesne težine postoji velika mogućnost da taj tlak bude normalan i da ljudi više ne trebaju piti lijekove.

"Ne želim piti tablete cijeli život. Ne bih rekla da je to kvalitetan život čim ti moraš nešto piti", rekla je Dajana i dodala kako u obitelji imaju problema s tlakom. 

"Sestra ima hipertenziju, a otac mi je umro od infarkta. Umro je sa 60 godina", naglasila je.

Liječnik ju je upozorio na sve posljedice i zaključio:  "To su alarmantne vrijednosti za tako mladu osobu, pogotovo kada znamo što krvni tlak dugoročno može napraviti na organizam. Ovi rezultati su šokantni".