Zvijezde velikog srca

Ove slavne face nisu superheroji samo na velikom platnu, nego i u stvarnom životu

Superjunaci su neizostavni dio dječje mašte i odrastanja, a posebno je nadahnjujuće kada se pokaže da su glumci i glumice koji su ih utjelovili, jednako hrabri i u privatnom životu. Njihov glas daleko se čuje i može biti poticaj svim tim klincima koji ih gledaju, da budu ti koji će učiniti svijet boljim

slavni1.jpg
Foto: www.profimedia.hr

Odrasle smo na pričama i filmovima o superherojima koji spašavaju svijet, a u posljednje vrijeme sve je više i superjunakinja koje će ga učiniti još boljim, poput feminističke ikone iz stripa, Wonder Woman. Gale Gadot i u privatnom je životu pravi uzor djevojčicama i djevojkama, baš kao što je i Marvelova junakinja Brie Larson. I one nisu jedine. U nastavku ti otkrivamo glumce i glumce koji su superjunakinje i superjunaci i onda kada se ugase svjetla reflektora. Neki od njih bave se humanitarnim radom, drugi podižu svijest o stvarima koje su bitne, a bez njih bi prošle nezapaženo, treći imaju životne priče koje potvrđuju njihove izvanredne moći, dok su se četvrti našli u pravom trenutku na pravom mjestu (baš kako to biva i u filmovima).

Image
Jesi li znala?

Dupla doza šarma: Ovi celebritiji imaju brata ili sestru blizanca

Mark Ruffalo


Glumac koji je utjelovio Hulka u sebi je otkrio pravog heroja prije 20 godina. Jedne je noći sanjao da ima tumor na mozgu i pod dojmom sna odlučio otići liječniku koji mu je potvrdio crne slutnje. Naime, pokazalo se da zaista ima tumor na mozgu, akustični neurom, zbog kojeg mu je idućih deset mjeseci lice bilo djelomično paralizirano te je izgubio sluh u lijevom uhu. Ruffalo se hrabro borio za svoje zdravlje te iz ove bitke izašao bogatiji za vrijedno iskustvo, a to je da se život može u trenutku okrenuti naglavačke. Nakon bolesti nastavio je snimati filmove, ali se i posvetio humanitarnom radu za što je 2014. dobio BAFTA nagradu.

Robert Downey Jr.


Glumac koji je utjelovio jednog od najpopularnijih superjunaka, Iron Mana u životu je imao puno uspona i padova, no uvijek se dočekivao na noge. Heroj je i izvan filmskog platna. Pokrenuo je 2020. zakladu Footprint Coalition koja se bavi promjenom umjetne inteligencije u očuvanju okoliša. Druga karakteristika koju dijeli sa svojim filmskim junakom Tonyem Starkom je filantropija. Glumac redovito donira velike sume novca različitim humanitarnim organizacijama, no nerado govori o tome.

Scarlett Johansson


Heroji dolaze iz svih društvenih miljea. Scarlett Johansson koja je sjajno utjelovila Crnu udovicu, imala je teško djetinjstvo te odrastala u siromaštvu što ju je potaknulo da svoj uspjeh i popularnost iskoristi kako bi pomogla drugima. Danas je ambasadorica neprofitne organizacije Oxfam i posvećena je humanitarnom radu. 2007. Scarlett nije došla na dodjelu Oscara jer je išla u Indiju i Šri Lanku zbog svog humanitarnog projekta.

Gal Gadot


Lijepa Izraleka utjelovila je lik junakinje Wonder Woman, a osim na filmskom platnu, glumica je feministička ikona i u privatnom životu. Njezina misija je inspirirati i ohrabriti djevojčice, djevojke i žene da ostvare štogod požele. Bori se protiv rodnih stereotipa i neprestano nastoji podizati svijest o ravnopravnosti žena. Zanimljivo je da je Gal Gadot u Izraelu odslužila vojni rok.

Tom Holland


Mladi glumac ne treba Spider Man odijelo kako bi bio junak u svakodnevnom životu. Jednom je, tijekom leta prema Havajima pomogao mladoj ženi kojoj je pozlilo, a drugi put je, dok je davao autograme fanovima, spasio ženu koju je umalo pregazila gomila ljudi koji su probili ogradu, ne bi li došli do holivudske zvijezde.
Osim što se i dok ne snima, ponaša kao Spider Man, Holland koristi svoje moći kako bi pomogao mališanima u Dječjoj bolnici u Los Angelesu, u kojoj volontira.

Brie Larson


Kapetanica Marvel, 31-godišnja Brie Larson, junakinja je i kada se ugase svjetla reflektora. Ova oskarovka neprestano diže glas u borbi za ženska prava, nastojeći sonažiti žene diljem svijeta. U govoru koji je držala tijekom dodijele nagrada Crystal i Lucy 2018., Brie je ukazala na nepravdu koja na temelju spola i rase postoji u filmskoj industriji.

Zoe Saldana


Glumica koju je proslavila uloga junakinje Neytiri u Avataru, dokazala je da je junakinja i u privatnom životu. Prije 13 godina spasila je život ženi koja je stradala u prometnoj nesreći u Los Angelesu. Izvukla ju je iz automobila na pločnik, pozvala hitnu pomoć pa se vratila u automobil po njezine stvari te ostala uz nju dok nije došla hitna.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.