Ljeto bez parea

Antonija Blaće izdala je prvu knjigu, a mi smo saznale sve o njoj

Omiljena televizijska voditeljica i producentica Antonija Blaće izdala je priručnik o pravilnoj prehrani #LjetoBezParea

Antonija Blace.jpg
Foto: Matea Smolčić Senčar

Antonija Blaće definitivno je jedna od onih koja vas osvoji na prvu svojom spontanošću, profesionalnošću, humorom, ali i iskrenošću. Televizijska voditeljica i producentica nerijetko je javno govorila o svom procesu sa zadržavanjem zdravih navika i pravilnoj prehrani. Sada je Antonija otišla korak dalje i za sve one koji od svake nove godine, prvog u mjesecu ili od svakog ponedjeljka kreću sa zdravijim načinom prehrane, ali vrlo brzo i odustanu od toga, napisala je priručnik #LjetoBezParea.

„Godinama sam razmišljala o nekoj vrsti savjetnika jer kad god bih objavila neki trening ili hranu na svojim društvenim mrežama, dobila bih gomilu upita. Sad sam, evo, napokon odlučila sabrati sve što sam dosad savladala“, otkriva Antonija. Knjiga je, kaže, namijenjena svima onima koji muku muče s vječnih pet kilograma viška, a koji ujedno vole ukusnu hranu i ne mogu dugo biti na restrikcijskim dijetama. U knjizi će se naći i savjeti kako si olakšati proces mršavljenja, kojim se trikovima poslužiti, kako izgledaju slavne dijete i koje su preporuke o prehrani te može li se i kako uštedjeti na kalorijama, a Antonija je napisala i recepte za zdrava, jednostavna i ukusna jela. I dok jedva čekamo ugrabiti svoj primjerak #LjetoBez Parea (knjiga je dobila ime po popularnom hashtagu koji Antonija već godinama koristi na društvenim mrežama) pokušale smo od Antonije saznati još zanimljivosti o priručniku

Prva knjiga samo što nije izašla, pa jel nam možeš otkriti što će sve čitatelji mogu očekivati u '#LjetoBezParea'?

Već je vani! U mom priručniku mogu naći savjete, trikove kako smanjiti kalorije, a i dalje fino jesti, kako uklopiti mršavljenje u svoj radni tjedan i stavila sam i dvadesetak recepata, čisto za ideju!

Čujemo da će biti i nekih recepata. Jel nam možeš otkriti jel imaš neki svoj omiljeni recept?

Imam, moj omiljeni su tikvice sa feta sirom i par oraha. Peku se bez ulja!

Image

Jel ima ljeta bez parea bez ustrajnog rada cijele godine?

Kome je genetika dodijelila jackpot- ima. Svi ostali, bojim se da teško, pogotovo u ovoj pandemiji u kojoj su nam i ostale dnevne aktivnosti smanjene. Žale mi se žene da im je skidanje kila ide jako teško, rekla bih da je pandemija razlog. Sve ono što inače “skoknemo” bas i ne postoji više i taj nedostatak potrošnje moramo nadoknaditi.

Kako su uopće došla na ideju za knjigu i koliko dugo je nastajala?

Ideja postoji već godinama, ali sad sam nekako prvi put imala vremena ozbiljnije se time pozabaviti!

Nekako smo navikli da si spontana i prirodna pred kamerama je li takva i knjiga onda u 'tvom prepoznatljivom' stilu?

A je, ne može čovjek pobjeći od sebe, niti bi trebao. Htjela sam nekako pokazati da svi koji krenemo u akciju skidanja kilograma ili treniranja padamo više manje na istim stvarima i iz istih razloga i htjela sam zapravo čitateljicama prije svega biti podrška.

Mnogi su se 'opustili' u koroni, a ti izgledaš sjajno. Koja je tajna?

E sad je super, ali nije tako bilo. Pogodili su me i pandemija i potres kao i sve nas. Što fizički što psihički. Samo sam jedna dan prerezala i krenula s treninzima i korekcijom prehrane. Iskustva imam, znam što moram, nije mi teško. Prvi korak najgori.

Kako su tvoji najbliži reagirali na knjigu? Tko ju je prvi pročitao?

Nitko još. Svi su čekali da izađe. Mama me na primjer poticala na taj projekt godinama, ali evo trebalo je dok se sve posložilo!

Vježba li i suprug Hrvoje s tobom? Tko je veći motivator oko zdravog načina života?

Ne, nas dvoje smo u svemu nerazdvojni osim u tome. U tom smislu i inače ljudi imaju svatko svoje faze i svoj ritam i to treba poštovati.

I za kraj, brzopotezno pitanje - najbolja zamjena za čokoladu kad ti padne šećer je ?

Ništa ne može zamijeniti čokoladu- a ako mene pitate- ni ne treba. Evo jedna zgodna kombinacija - rastopite red čokolade i u to uvaljajte naranče! Ili kupite proteinski čokoladni puding!

#LjetoBezParea može se kupiti po cijeni od 99,00 kuna na sljedećim prodajnim mjestima: kiosci Tiska i Tisak media centri, web-shop Abrakadabra, knjižare Znanje te u knjižari Menart (Avenue Mall, Zagreb).