Božića čarolija

Saznale smo sve o Adventu kod Matoša: Najromantičnijoj blagdanskoj kulisi

Popularno Strossmayerovo šetalište na Gornjem Gradu, tamo gdje sjedi Antun Gustav Matoš, ponovno je obukao svoje blagdansko ruho i pretvorio se u jedinstvenu božićnu priču s romantičnom atmosferom, neodoljivim mirisima i okusima tradicionalnih blagdanskih jela

Advent kod Matosa (1).jpg
Foto: Promo

Istočna strana Strossmayerovog šetališta na Gornjem Gradu postala je još jedno uzbudljivo izdanje Adventa kod Matoša. Ova drugačija božićna priča koju će obilježiti odlični koncerti, najukusniji zalogaji, najljepši foto punktovi, romantična atmosfera pa čak i dječji program, počela je u subotu 26. studenoga. Zagreb se ponovno može pohvaliti najljepše uređenom i najšik adventskom lokacijom u Gradu.

Blagdansko ruho koje navlači popularno šetalište gdje sjedi lik hrvatskog književnika Antuna Gustava Matoša oduševit će na svakom koraku i probuditi sva osjetila zahvaljujući bogatom programu koji garantira odličan provod za sve, pa čak i one najmanje. Ono što se svakako ističe je neodoljiva scenografija ove blagdanske manifestacije koja će vratiti sve posjetitelje u "dobra stara vremena" i topli obiteljski ugođaj adventa s prve polovice 20. stoljeća. Ova najšik lokacija u gradu ponovno bi mogla ponijeti titulu najfotografiranije adventske lokacije.

Image
Foto: Promo

Advent kod Matoša poseban je i po svom dječjem programu svakog vikenda prijepodne, a počinje već ove subote s mađioničarem Japom i dječjim diskom. Dan kasnije, u nedjelju, klinci će uživati u glazbeno - animacijskom programu Šarenog svijeta koji će im predstaviti slikovnicu "Snježna priča jedne jele, jedne zime bijele" te se kasnije razgibati u disku. Za mališane je pripremljen i Dječji doček Nove godine uz predstavu, Djeda Mraza i prigodnu animaciju i još poneko iznenađenje.

Devet crvenih ugostiteljskih kućica – među kojima je i jedna s oznakom Michelin BiB Gourmand - ponudit će uobičajeni, a opet drugačiji koncept blagdanske street food ponude. Uz tradicionalna hrvatska zimska jela, tu je i vege ponuda i brojni specijaliteti kao što su dimljeni marinirani sporo pečeni buncek s pjenicom od francuske salate, konfitirana patka umotana u mlince, štrudla od krvavica i kiselog kupusa s preljevom od kiselog vrhnja i vlasca. Ljubitelji slatkog uživat će u štrudli od jabuke, cimeta i meda s umakom od vanilije, fritulama s jabukama, čokoladom, cimetom, germknedlama punjenima šljivom i čokoladom s umacima i posipima, cannolima…

Image
Foto: Promo

Baš kao i ugostiteljska, i glazbena će ponuda biti pravi miks urbanih žanrova, i to za svakoga ponešto - od jazza, swinga i funka do rocka i popa. Utorkom i četvrtkom na rasporedu su live izvedbe (Gelato sisters, NoA, Tom & The Twisters, Anya Alu, La Papa, Toni Drama i drugi), dok se srijedom, petkom, subotom i nedjeljom čaga uz zagrebački DJ-eve (Zozo, Kanca, Bondža, Neno i Štef).

Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo
Image
Foto: Promo