To im je spasilo odnos

Ovi slavni parovi redovito posjećuju bračnog savjetnika i o to s ponosom ističu

Studije su potvrdile da terapija za parove ima pozitivan utjecaj na odnos stoga nas i ne čudi da su i brojni celebrity parovi zatražili savjet bračnih terapeuta, a mnogi su o tome i otvoreno progovorili

profimedia-0445476428.jpg
Foto: Profimedia.hr

Ljubavni odnosi su komplicirani te puni uspona i padova, a svi jako dobro znamo da samo ljubav nikad nije dovoljna za održavanje sretne i stabilne veze. Svađe i sukobi uobičajeni su dio veza i javljaju se čak i kod onih najboljih parova.

Image
Novci i zvijezde

Bogate i uspješne: Ove slavne dame imaju više novca od svojih partnera

Stručnjaci za odnose često ističu kako je upravo otvorena i iskrena komunikacija ključna za održavanje kvalitetnog odnosa, a ponekad odlazak kod bračnog savjetnika parovima može pomoći da riješe probleme koji ih muče i koje sami na znaju riješiti.

Čak su i studije potvrdile da terapija za parove ima pozitivan utjecaj na odnos stoga nas i ne čudi da su i brojni slavni parovi zatražili savjet bračnih terapeuta, a mnogi su o tome i otvoreno progovorili, tvrdeći kako su im te sesije pomogle da spase svoju vezu od propasti.

Nije lako održati ljubav u Hollywoodu, a veze i brakovi zvijezda pod stalnim su povećalom javnosti i često su praćene skandalima. Ipak, brojni celebrity parovi uspjeli su savladati sve prepreke s kojima su se suočili u svojim odnosima, a mnogima od njih u savladavanju tih prepreka pomogli su bračni savjetnici i terapeuti za veze.

Dax Sheperd i Kristen Bell

Slavni glumački par vjenčao se 2013. godine, a nije tajna da su tijekom braka imali i uspona i padova, pokušavajući uskladiti karijere, djecu i sve ostale obaveze. U jednom intervju, Dax je otkrio kako im je terapija za parove pomogla da nauče funkcionirati kao par.

'Mi smo jako velike suprotnosti i bilo je potrebno puno rada i terapije da bismo naučili koegzistirati', otkrio je slavni glumac te dodao: 'Odnosi su intenzivan rad, ako želite da traju, trebate puno raditi'.

Image
Foto: Profimedia.hr

Neil Patrick Harris i David Burtka

Popularni američki glumac Neil Patrick Harris najpoznatiji je po ulozi Barneya Stinsona u humorističnoj seriji 'Kako sam upoznao vašu majku', a 2006. godine je potvrdio da je gej te da je u vezi s glumcem Davidom Burtkom. Par je 2010. godine dobio blizance uz pomoć surogat majke, a u rujnu 2014. su se vjenčali u Italiji. Burtka je otkrio kako je njihova veza izuzetno stabilna, a ojačana je zahvaljujući odlascima na terapije kod bračnog savjetnika.

'Nije da nešto nije u redu, ali lijepo je na neki način jednostavno razgovarati s nekim tko je posrednik. To je pomoglo našem odnosu', rekao je glumac za Life & Style.

Image
Foto: Profimedia.hr

Barack i Michelle Obama

Bivši predsjednički par Obama također redovito posjećuje terapeuta za parove, a Michelle je javno progovorila o tome u The Tonight Showu:

'Brak je težak, čak i za nas. Imamo sjajan odnos. Ja sam bila jedna od onih žena koje misle da su savršene i da moraju odvesti muža terapeutu kako bi ga popravio, no bračno savjetovanje bila je velika prekretnica za mene. Shvatila sam da nije na mom mužu da me učini sretnom. Sama moram naučiti kako biti sretna i ispunjena i staviti sebe više na svojoj listi prioriteta', otkrila je bivša prva dama SAD-a.

Gwyneth Paltrow i Brad Falchuk

Tijekom pandemije brojni su parovi imali problema s intimnošću, a glumica Gwyneth Paltrow i njezin suprug Brad Falchuk nisu iznimka. Par je za Goop snimao svoje seanse kod terapeutkinje Michaela Boehm, koja im je pomogla da se ponovno povežu i pronađu intimnost.

Bryan Cranston i Robin Dearden

Slavni glumci u braku su preko 30 godina, a danas izgledaju jednako zaljubljeni kao i na početku. Koja je njihova tajna? Zvijezda popularne serije 'Breaking Bad' za Rolling Stone je otkrio da imaju jedinstveno pravilo kada je u pitanju terapija za parove:

'Naš dogovor je da ako jedno od nas želi ići, drugi se nema pravo buniti', rekao je.

Image
Foto: Profimedia.hr

Will Smith i Jada Pinkett Smith

Will Smith i njegova supruga Jada kultni su holivudski par čiji je odnos praćen brojnim kontroverzama, a mali incident na prošlogodišnoj dodjeli Oskara samo je jedan u nizu skandala s kojima su se suočili tijekom svog dugogodišnjeg braka u kojemu su već 25 godina. Ipak, oni su i dalje zajedno, a slavni je glumac za The Sun otkrio kako im je upravo bračno savjetovanje spasilo brak.

'Nakon odlaska na savjetovanje, istina izlazi na vidjelo. Sjediš preko puta svoje žene i rekao si svoju istinu, a ona je rekla svoju. Kada se to dogodi, ljudi moraju reći tko su i što misle, i tada uistinu spoznajemo jedni druge', kazao je glumac.

Image
Foto: Profimedia.hr

Pink i Carey Hart

Slavna pjevačica i njezin suprug Carey Hart veliki su fanovi terapije za parove i po tom su pitanju prilično otvoreni.

'Gotovo svih 17 godina koliko smo zajedno posjećujemo savjetnika za parove. To je jedini razlog zašto smo još uvijek zajedno', kazala je Pink te dodala:

'Oboje dolazimo iz razorenih obitelji i nismo imali nikakav model o tome kako bi obitelj trebali održati na okupu i živjeti ovaj ludi život. I nema tog modela. Nema knjige koja bi otkrila kako to učiniti stoga odlazimo na savjetovanje i to djeluje.'

Image
Foto: Profimedia.hr

Patrick Dempsey i Jillian Fink

Šarmantni glumac kojeg najviše pamtimo po ulozi doktora Dereka Sheparda iz 'Uvoda u anatomiju', ali i brojnih drugih romantičnih filmova, sa svojom je suprugom Jillian Fink u braku od 1999. godine. Iako su 2015. godine objavili kako se razvode, ubrzo nakon toga par se pomirio, a navodno im je upravo odlazak kod bračnog savjeta pomogao da izglade nesuglasice koje su ih mučile.

'Shvatio sam da je naš brak nešto što nisam spreman pustiti. Mislim da nismo obavili sav posao, htjeli smo nastaviti', otkrio je Dempsey za magazin People.

Image
Foto: Profimedia.hr