BOŽIĆNI KLASIK

Na Badnjak gledamo najdraži božićni film 'Sam u kući'

'Sam u kući' je tradicionalni obiteljski hit, koji se uvukao u srca malih i velikih gledatelja, dok gegovi i šale te kreativne smicalice koje smišljaju klinici uvijek zovu na smijeh i ponovno gledanje

sam_u kući.jpg
Foto: RTL

Na Badnjak nas na glavnom kanalu RTL-a u večernjem terminu očekuje neizostavni "Sam u kući", prvi dio, najomiljeniji nastavak duhovitog obiteljskog filmskog serijala smještenog u praznično ozračje, koji je s vremenom postao božićni klasik. "Sam u kući" je tradicionalni obiteljski hit, koji se uvukao u srca malih i velikih gledatelja, dok gegovi i šale te kreativne smicalice koje smišljaju klinici uvijek zovu na smijeh i ponovno gledanje.

Film "Sam u kući" prvi je put u kina stigao 16. studenog 1990. godine, a mali glumac Macaulay Culkin postao je zvijezda. Od tada je priča o Kevinu i Mokrim banditima Harryju i Marvu koji krenu u pohod da opljačkaju njegovu obiteljsku kuću postala jedan od najomiljenijih blagdanskih filmova svih vremena i pretvorila se u serijal.

Pronašli smo zanimljive činjenice koje možda dosad nisi znala o filmu, a na koje ćeš definitivno obratiti pažnju kada na Badnjak budeš uživala u u filmu

Tarantula je bila prava

Puno se užasnih stvari dogodilo banditima kada su pokušali provaliti u dom McCallistera, ali zamka koja izaziva najjaču reakciju je kada Kevin stavi tarantulu, kućnog ljubimca starijeg brata, na Marvovo lice jer želi pobjeći. To je vjerojatno povezano s činjenicom da je Daniel Stern, koji glumi Marva, pristao pustiti da mu prava tarantula puzi po licu - i to sve kako bi scenu snimili u jednom pokušaju. Marvov urnebesni vrisak sinkronizirali su kasnije jer nisu željeli da se pauk uplaši.

Image
Foto: RTL

Robertu de Niru ponuđena je uloga u filmu

Prije nego što je Joe Pesci dobio ulogu Harryja Lymea, uloga je ponuđena još jednoj poznatoj filmskoj "mafijaškoj" zvijezdi - Robertu De Niru. Zapravo, Pesci nije bio niti drugi po redu. Nakon što je De Niro odbio ulogu, Jon Lovitz iz Saturday Night Livea također je bio jedan od potencijalnih glumaca koji bi mogli utjeloviti Harryja. Srećom, Pesci je bio savršen čovjek za tu ulogu.

Image
Foto: Profimedia.hr

Scenarij je napisan za manje od 10 dana

Prema Jamesu Hughesu, sinu poznatog scenarista Johna Hughesa koji je napisao scenarij za ovaj kultni film, njegov otac napisao je scenarij za manje od deset dana nakon što je dobio ideju za film uoči prvog obiteljskog putovanja u Europu 1989. godine.

"Dva tjedna kasnije, nakon povratka kući, ponovno je pogledao premisu: Što ako je jedno od djece slučajno ostalo kod kuće? Tijekom sljedećih devet dana dovršio je prvi nacrt za Sam u kući", napisao je James u članku iz 2015. za časopis Chicago.