Posebna veza

Vas dvije protiv svih: Evo zašto su starije sestre zakon

Sestrinska ljubav je posebna, a žena koja ima stariju sestru treba osjećati veliki ponos jer ima svog anđela čuvara

Vas dvije protiv svih: Evo zašto su starije sestre zakon

Imati sestru je jedinstveno iskustvo i toga su svjesne sve žene koje imaju tu sreću, ali imati stariju sestru još je posebnije. Žene općenito dijele posebnu vezu, a sestrinska veza je još jedan nivo više. Način na koji ti i tvoja sestra komunicirate jedinstven je u vašoj obitelj, ali sigurno to možeš vidjeti i u drugim obiteljima.

Image

Posebna ljubav: 20 citata koje možeš razumjeti samo ako imaš sestru


Postoje neke stvari u vezi sa starijom sestrom zbog kojih bi se svaka žena trebala osjećati sretnicom. Provjeri je li u tvoj život sve ove stvari donijela i tvoja sestra te joj nemoj zaboraviti zahvaliti što je uvijek uz tebe.

Uvijek se brine za tebe

Tvoja sestra se oduvijek brinula za tebe. Kada ste bile male, roditelji su joj govorili da te treba čuvati i uvijek paziti. Možda si to povremeno mrzila i prigovarala joj da se ponaša poput mame, ali si uvijek u srcu znala da to čini jer te voli. I danas se osjećaš pored nje kao da si beba. Možeš je povremeno podsjetiti da si i ti u međuvremenu odrasla.

Daje najbolje savjete

Dok ste odrastale, najvjerojatnije si uvijek tražila pomoć od starije sestre, a njezino mišljenje i savjeti bili su ti važni. Prošla je kroz mnoga životna iskustva prije tebe, pa je to značilo da je ona bila mudrija. Još uvijek joj se obraćaš za pomoć kao odrasla osoba, ali ovaj put to je više zbog toga što cijeniš njezino mišljenje. Znaš da će ti uvijek biti važno ono što ti savjetuje starija sestra.

Još uvijek posuđuješ njezinu odjeću

Bez obzira radiš li i ne, još uvijek želiš zaviriti u ormar starije sestre i "ukrasti" joj odjeću. Još uvijek se diviš svojoj sestri koja je uvijek bila cool i starija, a kao mala željela si biti poput nje. Uz to, znaš da će ona uvijek biti iskrena i reći će ti ako ti nešto ne stoji ili se nisi odlučila za najbolje odjevne kombinacije.

Naučila si dijeliti stvari

Od igračaka, odjeće, daljinskog i hrane - ako imaš sestru, odrasla si dijeleći sve stvari. Postala si super sustanar jer si veći dio svog života dijelila prostor s drugom osobom. Naučila si kako istinski cijeniti stvari koje su zajedničke.

Mogla si biti bezbrižnija u djetinjstvu

U nekim obiteljima, mlađe sestre su mogle puno više maštati i raditi više stvari prema svojim željama. Starija sestra morala je biti odgovornija jer je morala biti primjer. Vodila je računa o stvarima, ali to je tebi omogućilo da budeš bezbrižnija.

Dobra si prijateljica zbog nje

Imati sestru ponekad može biti teško tijekom odrastanja, ali je tako korisno. Svakako, svađale ste se, ali kad sve bude rečeno i učinjeno, znale ste kako riješiti problem. Koristiš sve što si naučila sa svojom sestrom u odnosima sa svojim prijateljima. Imati stariju sestru omogućilo ti je da shvatiš žensku dinamiku i kako biti iskrena i odana prijateljica.