Slatki korneti
Što je potrebno?
Otopite čokoladu na pari (možete dodati malo mlijeka ako je pregusta). Probušite rupicu oko centimetar, centimetar i pol od ruba korneta, te iglom na istoj razini točno nasuprot prve rupice probušite drugu, kako biste kornetu osigurali stabilnost dok će visjeti.
Rubove korneta umočite u otopljenu čokoladu, te nakon toga u odabrane dekoracije za tortu. Kornete stavite na veći poslužavnik koji te obložili papirom za pečenje, i stavite u hladnjak da se stisne čokolada s ukrasima. Kada se čokolada ohladila, kroz načinjene rupice provedite šarenu vrpcu i zavežite je na krajevima.
Napunite kornete odabranim slasticama i objesite ih na bor.
- čvršći korneti za sladoled
- 50 g čokolade za kuhanje (za šest korneta)
- dekoracije za tortu prema izboru (jestive školice, perlice, kuglice i sl.)
- mini marshmallows, M&M bonbončići, čokoladni novčići ili neki drugi slatkiši prema izboru
- vrpca za vješanje ukrasa na bor (deblja)
- igla za pletenje (deblja) ili slični predmet kojim možete probušiti kornet