Tko bi im odolio – jestivi ukrasi za bor

Jednostavni, brzi i jeftini recepti za originalne ukrase za bor, koji će oduševiti i male i velike

Tko bi im odolio – jestivi ukrasi za bor

Slatki korneti


Što je potrebno? Otopite čokoladu na pari (možete dodati malo mlijeka ako je pregusta). Probušite rupicu oko centimetar, centimetar i pol od ruba korneta, te iglom na istoj razini točno nasuprot prve rupice probušite drugu, kako biste kornetu osigurali stabilnost dok će visjeti.  

Rubove korneta umočite u otopljenu čokoladu, te nakon toga u odabrane dekoracije za tortu. Kornete stavite na veći poslužavnik koji te obložili papirom za pečenje, i stavite u hladnjak da se stisne čokolada s ukrasima. Kada se čokolada ohladila, kroz načinjene rupice provedite šarenu vrpcu i zavežite je na krajevima.

Napunite kornete odabranim slasticama i objesite ih na bor.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
  • čvršći korneti za sladoled
  • 50 g čokolade za kuhanje (za šest korneta)
  • dekoracije za tortu prema izboru (jestive školice, perlice, kuglice i sl.)
  • mini marshmallows, M&M bonbončići, čokoladni novčići ili neki drugi slatkiši prema izboru
  • vrpca za vješanje ukrasa na bor (deblja)
  • igla za pletenje (deblja) ili slični predmet kojim možete probušiti kornet
Image
4/5