Meringa kolutići
Što je potrebno?
Za njih je potrebno spretnosti i truda, ali trud se isplati jer ispadnu lijepi, ukusni i jeftini ukrasi za bor.
Mikserom miješajte bjelanjke dok se ne pretvore u čvrstu pjenu. Kada ste to postigli, i dalje miješajući na najvećoj brzini polako dodajte šećer u prahu. Miješajte i dalje tako dugo dok smjesa ne postane gusta i moguće ju je formirati i kompaktnu i čvrstu masu koja se ne razlijeva – meringu. Zagrijte pećnicu na 80 °C. Tepsiju obložite papirom za pečenje.
Meringu pomoću tuljca za ukrašavanje torti rasporedite po papiru da dobijete krugove kao što se vidi na slici. Meringu stavite u pećnicu na sušenje. Sušenje će trajati između 30 i 40 minuta. Nakon što ih izvadite iz pećnice, ostavite ih da se ohlade. Dobivene ukrase pažljivo odvojite od papira, stavite šarenu vrpcu i objesite na bor.
- 2 bjelanjka (za šest kolutića)
- 100 g šećera u prahu
- šarena vrpca (za vješanje na bor)