Upoznaj Marvina, neustrašivog mačka koji je psećoj prijateljici najveća podrška kad grmi

Njihova vlasnica priznala je da nikada nije ni slutila da će jedan mačak pružiti jednoj kujici toliko utjehe svaki put kad joj zatreba

Upoznaj Marvina, neustrašivog mačka koji je psećoj prijateljici najveća podrška kad grmi

Mary Barnes je prije pola godine udomila mačku po imenu Marvin, misleći da bi to bio dobar prijatelj njenoj sedmogodišnjoj kujici Moose. No, osim što je Marvin postao sjajan prijatelj u igri i druženju, ova mačka sada pomaže Moose da savlada tjeskobu i strah tijekom svih oluja, vatrometa i ostalih glasnih zvukova koji čine ovog psa nervoznim i uplašenim.

Image

Divna priča: Ova zagrebačka obitelj udomila je psa koji je postao 'dadilja' mačićima siročićima


Naime, otkako se Mary preselila u novi stan u bučnom centru Detroita, njezina kujica Moose postala je osjetljiva na glasne zvukove poput grmljavinske oluje i vatrometa. Počela bi paničariti i drhtati pa bi se sakrila pod tušem jer je to bilo njezino "sigurno mjesto."

"Davanje poslastica ili skretanje pažnje raznoraznim igrama i trikovima nije baš pomoglo", podijelila je Mary za portal Brightside te dodala kako je jedan od razloga za udomljavanje mačke bio kako se Moose ne bi osjećala usamljeno i toliko prestrašeno


Iako je Mary bila zabrinuta s obzirom na to kako Moose nikad prije nije imala stvarnu interakciju s mačkama, brzo su postali najbolji prijatelji i sada cijeli dan spavaju i igraju se zajedno. Kako kaže Mary, Marvin zapravo ima osobnost psa tako da gotovo cijelo vrijeme provode zajedno.

Marvin se nikad nije bojao grmljavine ili jake kiše, ali kada je došlo do prve velike oluje, Marvin je cijelo vrijeme provjeravao Moose pod tušem i tješio je svojim 'poljupcima'. A kad je oluja prošla, oboje su se vratili igranju i maženju. Od tada je Marvin stalno na oprezu i brine o svojoj 'sestri' kada god se pojavi nevrijeme na vidiku.


Mary je priznala da nikada nije ni slutila da će jedan mačak pružiti jednoj kujici toliko utjehe svaki put kad joj zatreba, a sve što mi možemo reći je da ovako lijepe priče o prijateljstvu uvijek volimo čuti, bez obzira radilo se o ljudskom ili životinjskom. Pozitive nikad dosta!