USVAJANJE DOBRIH NAVIKA

Udruga 'RTL pomaže djeci' oprema knjižnice osnovnih škola diljem Hrvatske

Osnovnoškolski kreativci – na posao! Prijavite se na natječaj i pošaljite nam svoje maštovite uratke! A sve gledatelje i čitatelje RTL-a pozivamo da, nakon objave prijavljenih škola, glasanjem podrže svog favorita i mališanima diljem Lijepe Naše pruže okruženje za rast i usvajanje novih znanja kakvo zaslužuju

Damira Gregoret.jpg
Foto: RTL

Udruga „RTL pomaže djeci“, uz medijsku podršku RTL-a, organizira kreativni natječaj u sklopu kojeg će pet knjižnica osnovnih škola na području Republike Hrvatske opremiti svime što im nedostaje da svojim učenicima pruže adekvatnu podršku u formalnom obrazovanju i osiguraju im mjesto u koje će se uvijek rado vraćati kako bi čitali, istraživali i družili se.

“Ponosna sam što sam ambasadorica još jedne prekrasne kampanje udruge 'RTL pomaže djeci', osobito zato što zajedno promičemo vrijednosti koje bismo željeli vidjeti kod sve djece – interes za usvajanjem novih znanja, ljubav prema knjigama, znatiželju koja vodi do otkrivanja primjene novih tehnologija i sklapanje prijateljstava te druženje s vršnjacima“, naglasila je urednica i voditeljica RTL-a Danas, Damira Gregoret. Stoga, dragi ravnatelji, pedagozi, knjižničari i učitelji osnovnih škola – okupite male kreativce i zajedno osmislite prijavu koja će baš vašoj knjižnici donijeti pobjedu!

Proces prijave je jednostavan - na e-mail adresu rtlpomazedjeci@rtl.hr pošaljite osnovne informacije o vašoj školi i obavezno napišite što njezinoj knjižnici nedostaje da bi postala srce vaše škole. Napišite nam pismo, snimite video ili skeč, osmislite pjesmicu, recitaciju, fotografirajte svoju knjižnicu - upotrijebite maštu i kreativnost.

„Knjižnica nije samo mjesto na koje djeca dolaze po lektiru, već je i mjesto na koje dolaze na predstave, radionice i predavanja. Oni koji nemaju računalo ili printer kod kuće, u knjižnici mogu pisati radove potrebne za nastavu. To je i mjesto na kojem se djeca druže, ponekad se tamo rađaju i prve ljubavi“, dodala je Damira.

Prijave su otvorene do 15. travnja nakon čega će svi vaši radovi biti objavljeni na web-stranici udruge „RTL pomaže djeci“. Tamo će čitatelji portala, ali i svi vaši učenici, roditelji, nastavnici i školsko osoblje, moći pogledati prijavljene radove i glasati za školu po svom odabiru. Pet škola koje skupe najviše glasova čitatelja osvojit će nagradu za svoje učenike - lektirne naslove, informatičku opremu, društvene igre, potrošni materijal za radionice ili pak namještaj; što god im je potrebno da bi njihova školska knjižnica zasjala punim sjajem - u maksimalnom iznosu do 5.000,00 eura po školi.

Osnovnoškolski kreativci – na posao! Prijavite se na natječaj i pošaljite nam svoje maštovite uratke! A sve gledatelje i čitatelje RTL-a pozivamo da, nakon objave prijavljenih škola, glasanjem podrže svog favorita i mališanima diljem Lijepe Naše pruže okruženje za rast i usvajanje novih znanja kakvo zaslužuju.