Iznenadne smrti

Otišli prerano: Smrt francuskog glumca posljednja je u nizu tragedija slavnih zvijezda

Filmski svijet izgubio je francuskog glumca Gasparda Ulliela, a mi smo se prisjetile još nekih velikih glumačkih imena koji su otišli jako mladi

BeFunky-collage (2).jpg
Foto: Profimedia.hr

Francuski glumac Gaspard Ulliel 19. siječnja preminuo je zbog ozljeda u nesreći na skijanju. Cijeli glumački svijet potresala je ova tužna vijest o smrti mladog 37-godišnjeg glumca na istoku Francuske. Glumac koji je tek trebao ostvariti najbolje uloge nije nosio kacigu na skijalištu kada se na stazi zabio u drugog skijaša.

Image
Nije sve tako divno

Mračna strana slave: Slavni koji su pokušali 'podići ruku na sebe'

Međunarodnu pozornost je privukao svojom ulogom mladog Hannibala Lectera u filmu Hannibal Rising. Također je bio zaštitno lice Chanelovog muškog mirisa Bleu de Chanel. Ulliel je 2017. osvojio Cesara za najboljeg glumca, francuski ekvivalent Oscara, za film It's Only the End of the World u kojem je glumio s Marion Cotillard i Leaom Seydoux. Prepoznat je kao vrlo mlad glumac jer je 2004. dobio Cesara za najperspektivnijeg glumca nakon što se s Audrey Tautou pojavio u romantičnoj drami A Very Long Engagement.

No, njegova međunarodna karijera tek se trebala ostvariti. Uskoro ćemo ga gledati u Marvelovom filmu Moon Knight s Oscarom Isaacom i Ethanom Hawkeom, a ovaj tjedan je objavljen triler za fillm. Mladi Gaspard je iza sebe ostavio petogodišnjeg sina kojeg je dobio s manekenkom i pjevačicom Gaëlle Piétri.

No, njegova tragična nesreća nije jedina u svijetu slavnih, nažalost mnogi životi su prekinuti iznenada u tragičnim nesrećama, a mi smo se prisjetile velikih gubitaka.

Natasha Richardson

Britanska glumica Natasha Richardson preminula je od ozljeda zadobivenih na skijalištu u Quebecu. Umrla je 18. ožujka 2009., samo nekoliko dana nakon što je pala i udarila glavom na tečaju skijanja. Na početku se činilo da nema većih ozljeda, no nakon nekoliko dana pala je u komu zbog izljeva krvi u mozak i umrla u 46. godini.

Iza sebe je ostavila voljenog supruga, glumca Liama Neesona te sinove Michaela i Daniela. Njezin suprug kasnije je izjavio da je Natasha bila darivateljica organa i da su njezino srce, bubrezi i jetra pomogli drugim ljudima da nastave živote. Rekao da je bi ona sigurno bila sretna zbog toga, ali i da su imali dogovor "bilo tko od nas da dođe u vegetativno stanje onda ćemo to prekinuti".

Image
Foto: Profimedia.hr

Natasha Richardson bila je vrlo cijenjena britanska glumica, a ljubav između ovo dvoje glumaca rodila se na poslu. Ljubavna kemija se dogodila 1993. na Broadwayu kada su radili na zajedničkoj predstavi. Tabloidi su počeli pisati o novoj ljubavi ove engleske dive jer se ona tada razvodila s Robertom Foxom. Novi par vrlo je brzo okrunio svoju ljubav, vjenčali su se 1994. kada se Liam vratio iz Poljske sa snimanja filma Schindlerova lista. Uskoro su dobili i dvojicu sinova, a njihovu ljubavnu priču prekinula je tragedija na skijalištu. Neeson je svoju tugu odlučio liječiti radom te je snimao jako puno filmova, ali i rekao da se nikada neće oporaviti od gubitka voljene žene.

Paul Walker

Paul Walker bio je jedan od onih glumaca koji se isticao svojom karizmom i ljepotom. Poginuo je 30. studenog 2013. u prometnoj nesreći, a imao je samo 40 godina. Zvijezda filma Brzi i žestoki i njegov prijatelj Roger Rodas vozili su u Santa Clariti, Roger je izgubio kontrolu nad automobilom koji je odmah nakon udarca eksplodirao.

Slavni glumac rođen je 1973. godine, a da mu je suđena glumačka karijera znalo se čak od pelena. Prvi put se pojavio na televiziji kao beba u jednoj reklami za pelene, s dvije godine se već bavio manekenstvom, a u tinejdžerskoj dobi glumio je u dječjim emisijama.

Image
Foto: Profimedia.hr

Svojoj karizmom i ljepotom vrlo brzo je počeo privlačiti pažnju publike, a imao je i buran ljubavni život. 1998. dobio je kći Meadow Rain u vezi s Rebeccom McBrain , no vrlo brzo su se razišli. Kada je djevojčica imala 13 godina doselila je Walkeru jer je njezina mama imala problema s alkoholom. No, iako obožavan ovaj glumac je došao i u središte pozornosti zbog veze s Aubriannom Atwell, koja je prema pisanju medija bila maloljetna. Kasnije se pojavila još jedna priča o vezi s maloljetnicom koja mu je donijela negativan publicitet.

Slavni glumac pred smrt je počeo govoriti da će se povući iz glume i da mu ne odgovara holivudski način život. No, to se nije dogodilo i umro je kao velika filmska zvijezda.

Heath Ledger

Smrt ovog sjajnog glumca u 28. godini šokirala je cijeli svijet. Umro je siječnja 2008. u svom stanu u New Yorku od predoziranja lijekovima. Posthumno je nagrađen Oscarom za čuvenu interpretaciju Jokera u filmu The Dark Night, ali to je samo jedna od njegovih nezaboravnih uloga.

Rođen je 1979. godine u Australiji, a početkom devedesetih godina je započela njegova karijera. Proslavio se u filmu 10 razloga zašto te mrzim kada su ga zavoljele mnoge tinejdžerice. No, Ledger je glumu shvaćao ozbiljno, a svoj talent pokazao je u filmovima The Patriot, Brokeback Mountain, A Knight's Tale, Monster's Ball i The Dark Knight.

Iako ga je pratila reputacija zavodnika njegova velika ljubav bila je Michelle Williams koju je 2004. godine upoznao na snimanju filma Brokeback Mountain. Iduće godine dobili su kći Matildu Rose, ali svoju vezu su prekinuli nakon tri godine zbog njegovih problema s drogama.

Image
Foto: Profimedia.hr

Njegova smrt je bila veliki gubitak za svijet filma, a puno se pisalo i njegovom problemima s porocima. Sam je govorio da je veliki introvert i da mu nije lako upoznavati nove ljude. Nažalost njegov život je vrlo završio jako rano, ali će ga filmska povijest pamtiti kao velikog glumca.

James Dean

James Dean bio je jedan od najvećih glumaca starog Hollywooda, a njegova prerana smrt u 24. godini stvorila je od njega legendu. Snimio je tri velika filma Buntovnik bez razloga, Istočno od Edena i Div u kojima je pokazao svoj talent.

Umro je 30. rujna 1955. i uz njegovo ime se veže rečenica "buntovnik bez razloga" upravo zbog filma koji ga je proslavio. Iako je bio jako mlad već je imao veliku karijeru, ali je obožavao i trkaće automobile. Zaljubio se Porsche Spyder i morao ga je imati. Automobilsku nesreću doživio je kada je krenuo na utrku. Kasnije se pojavila priča o ukletom automobilu, a uz njegovu smrt su vezane mnoge teorije zavjere. Čak i da je lažirao vlastitu smrt kako bi odmaknuo od slave. No, ovog glumca zauvijek ćemo pamtiti po tri njegova velika filma, a ostao je i najveći "buntovnik bez razloga" do današnjih dana.

Image
Foto: Profimedia.hr