Povodom Majčinog dana

Tintom proslavite svoju ljubav: Tetovaže za majke i kćeri

Veza između majki i kćeri je vjerojatno najjača što postoji na kugli zemaljskoj. Nerijetko dinamična, turbulentna i izazovna, no ipak najstabilnija, iskonska. Ne postoji osoba koja te više voli od mame

bence-halmosi-0eErMhzFgvE-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Namjerno smo u naslovu stavile "proslavite", a ne "ovjekovječite" jer ljubav majke i kćeri je takva da ne traži da je se ovjekovječi. Ona je sama po sebi vječna.

Povodom Majčinog dana koji se obilježava danas, "pročešljale" smo Instagram u potrazi za najoriginalnijim tetovažama koje su namijenjene upravo majkama i kćerima te veličaju ovu posebnu i neraskidivu vezu. Želiš li svojoj majci ove godine pokloniti nešto zaista posebno za njezin dan, odvedi je na tetoviranje. Izaberite tetovažu u paru koja najbolje opisuje vaš odnos i ponosno je nosite.

Image
Tetoviraj svoj znak

Ponosno pokaži tko si: Tetovaže za žene rođene u znaku Bika

To može biti nešto vaše interno, nadimci kojima jedna drugu zovete ili pak tetovaže koje tek kada se gledaju u cjelini otkrivaju puni smisao - jedan dio tetovaže nosit ćeš ti, drugi ona. Također, mudro izaberite mjesto za istu. Možda bi bilo dobro ostaviti prostora pa jednog dana kad tvoja kći, a njezina unuka, naraste, dodate još jednu.

U nastavku pogledaj koje su se nama tetovaže za mame i kćeri najviše svidjele i inspirirajte se za svoju.

Winnie Pooh

Winnie Pooh je priča za djecu o prijateljstvu i odanosti, medvjediću i njegovim prijateljima, a možda ti ju je mama čitala kada si bila mala. Ako je, ova tetovaža mogla bi biti vaš izbor.

Kakva mama, takva kći

Slonovi su simbol sreće, dodajte im malo boje i izreku "Kakva mama, takva kći" koju ćete podijeliti na dvije ruke i dobit ćete savršenu tetovažu za vas dvije. Na fotografiji ispod ove još je jedna verzija tetovaže "Kakva majka, takva kći", s dvije ženske ruke i prstićima koji se drže zajedno, a simboliziraju obećanje.

Beskonačno

Ovo je riječ kojom se može opisati odnos mame i kćeri. On je vječan. Pupčana vrpca koja ih je vezala, u trenutku rođenja prekida se samo u fizičkom smislu. Na fotografiji je tetovaža koja predstavlja simbol za vječnost, odnosno beskonačnost, a ujedno govori i o ljubavi koja nema granica, a takva je jedino mamina prema djeci.

Mikrotetovaže

Još simpatičnije od tetovaže koju će staviti mama i kći jesu one tetovaže koje će staviti mama i kćeri. Ukoliko imaš sestru ili više njih, izaberite neku sitnicu poput mašnice oko nožnog prsta i tetovirajte ih.

Vaše 'krdo'

Ova nas je oduševila - mama medvjedica i njezina mladunčad, a to ste ti i tvoja sestra ili sestre, ako vas je više. Zašto ne i brat? U svakom slučaju, sigurne smo da će te baš svi pitati zašto si tetovirala mladunče medvjeda.

Zrcalna tetovaža

Ova zrcalna tetovaža napravljena je na savršenom mjestu, stopalima koja kad stanu jedno do drugoga, čine cjelinu. Na kćerkinom stopalu piše "Dala mi je život", a na maminom "Dala mi je svrhu".

Srca

Postoji li bolji simbol koji će pokazati ljubav od srca? Teško. Jednostavna tetovažica na unutrašnjoj strani podlaktice, za mamu i kćer, a znači "Nosim tvoje srce sa sobom".