Tinta za more

Tetovaže s morskim motivima kao stvorene za sve obožavateljice mora

'Pročešljale' smo Instagram u potrazi za idejama i moramo priznati da nekako najviše naginjemo retro motivima poput sidra koji su 60-ih,'70-ih i '80-ih bili ultra popularni kod pomoraca. Vremena su se promijenila i danas sidra nose frajerice koje se na brodu isključivo sunčaju

eric-l-heureux-HV-9P5sHX54-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Još malo i ljeto će. Možda nemaš takav osjećaj s obzirom na vremenske (ne)prilike, no proljeće je po svojoj prirodi ćudljivo i ne treba oko toga podizati frku. Zanemari njegove "tantrume" i evociraj ljeto. To će ti poći za rukom ako na njoj, ili nekom drugom dijelu svog tijela, pogledaš u tetovažu s morskim motivima. Istina, ljubiteljicama mora sasvim je dovoljno da zatvore oči i urone u morsko plavetnilo, no zašto svoju ljubav ne objaviti svima?

Image
Umjetnost na tvojoj koži

Razmišljaš o tetovaži? Evo koja je najbolja tetovaža za svaki horoskopski znak

Ako planiraš novu tetovažu, možda je vrijeme upravo za jednu morsku? Napravi je sada, dok još nije prevruće i sunce nije prejako, kako bi ti se koža bezbolno oporavila.

Pročešljale smo Instagram u potrazi za idejama i moramo priznati da nekako najviše naginjemo retro motivima poput sidra koji su 60-ih,'70-ih i '80-ih bili ultra popularni kod pomoraca i ako si iz krajeva uz more zasigurno znaš barem jednog barbu koji je imao tetovirano sidro. Vremena su se promijenila i danas sidra nose frajerice koje se na brodu isključivo sunčaju. I to im je sidro modni dodatak. Nikakva druga sidra im ne trebaju. Cure su slobodnog duha i vezat će se samo svojom voljom. Osim sidra, tu su u valovi, hobotnice, ribice, delfini i razni drugi motivi koji asociraju na more. Svoju novu tetovažu pronađi u nastavku.

Lijepa kao slika

Popularne su tetovaže u boji, a nas je očarala ova tetovaža na nadlaktici koja podsjeća na sliku bez okvira, vertikalni portret. Zamisli tek kako lijepo izgleda na preplanuloj koži.

Valovi i zvijezde

Romantične ljetne noći uključuju zvijezde i more. Ako si po prirodi pomalo divlja, neka to more ne bude mirno. Uzburkaj ga na svojoj ruci i spoji sa sazviježđem svog horoskopskog znaka i dobit ćeš tetovažu koja ima priču.

Mikro tetovaža

U modi su mikro tetovaže. Kada su u boji, poput ove, postaju puno efektnije. Ispod ključne kosti istetoviraj ključni motiv svog života - more. Val u plavoj tinti s bijelom pjenom sasvim će sigurno privlačiti poglede, bez obzira koliko bio mali. Štoviše, što manji - to bolje.

Sidra

Kao što smo spomenule u uvodu, naš su favorit među tetovažama s morskim motivima sidra. Možeš ga "omotati" oko gležnja ili tetovirati na podlakticu kako su to nekada radili mornari.

Apstrakcija

Tko kaže da tetovaže moraju biti doslovne. I tako ljudi uvijek pitaju što predstavljaju, čak i kada su najeksplicitnije, jer pretpostavljaju da pod kožom kriju priču. Želiš li tetovirati more na malo drugačiji način, inspiriraj se ovom tetovažom.

Školjkica

Još jedna mikro tetovaža, no ovaj put nije u boji. Školjka ima mekane linije i naglašava tvoju senzualnost. Ne samo izgledom, već i simbolikom. Otvara se samo kada se osjeća sigurno i u sebi nosi blago. Tetoviraj je na bedro ili bok i nećeš pogriješiti.

Svjetionik

Odmakni se od uobičajenih motiva mora i valova pa tetoviraj svjetionik i to onaj u koji gledaš čitav život, bilo da živiš u nekom primorskom mjestu ili u njega dolaziš na godišnji odmalena. Svjetionik simbolizira smisao, nadu i smjer - sve ono što treba i mornarima u mrkloj, olujnoj noći.

Omiljeni simboli

Sve ono što voliš i podsjeća te na more spoji u jednu jednostavnu mikro tetovažu poput ove na fotografiji. Val, školjka i dobroćudna peraja, tetovirani crnom tintom, minimalističkim potezima, izgledaju nam predivno.

Hobotnica

Želiš li nešto drugačije, ovo je prava tetovaža za tebe. Hobotnica nije motiv koji će izabrati većina žena. No, nama izgleda sjajno. Osim toga, zaslužuje mjesto pod kožom jer je jedno od najinteligentnijih bića na planeti, a i osjećajna je. Ako dosad nisi, pogledaj dokumentarac My Octopus Teacher, o nevjerojatnom prijateljstvu čovjeka i hobotnice.

Morski konjic

Nemoguće je završiti priču o morskim tetovažama bez morskog konjica. Nekoć su ih masovno izlovljavali i sušili te ih prodavali turistima kao suvenir. Danas ih ipak više volimo žive, a zahvaljujući tome pomalo se obnavlja njihova populacija. Zanimljivo je da kod morskog konjica mužjak nosi jajašca u tobolcu i hrani mlade.