Što znači MS oznaka na gumama

Ako niste sigurni gdje je možete pronaći i što točno znači MS oznaka na gumama, u nastavku pročitajte više o ovim oznakama

Što znači MS oznaka na gumama

Pri kupnji novih guma, vrlo je važno poznavati sve oznake na auto gumama, a ovdje pišemo više o tome što znači MS oznaka na gumama 

Brojevi i slova na bočnoj strani gume govore sve o toj gumi te su važni pri pronalasku prave  gume za vaše vozilo. Mnogi za gumu s oznakom M+S automatski vjeruju kako je to zimska guma, dok neki pak tvrde kako je to oznaka za cjelogodišnju gumu.Ako ne znate koje je značenje MS oznaka na gumama, znajte da ni najvećim europskim prodavačima guma to nije potpuno jasno. Razlog je to što ni u EU ne postoji zakonski propisana definicija zimskih guma.

MS oznaka na gumama označava samo geometriju šare i ništa više. Objasnit ćemo vam ovo malo detaljnije.

Međutim, važno je znati i da MS oznaka na gumama ne govori isključivo da je to zimska guma, kao što su to MS gume sa simbolom planina/snježna pahuljica.

Kada kupite gumu a ona na sebi ima MS oznaku uz  planinu/snježnu pahuljicu, možete biti sigurni da ste kupili zaista zimsku gumu.

Da bi bili zadovoljeni svi propisani standardi, neophodno je da prava zimska guma pored MS oznake na gumama  ima i simbol pahuljice sa 3 planinska vrha.

Image