Što je ćelija u Excelu

Znate li što je ćelija u Excelu? U nastavku donosimo nekoliko informacija o Excelu koje bi vam mogli pomoći u radu

Što je ćelija u Excelu

Pokušati samostalno shvatiti kako se koristi Excel moguće je do određene granice jer on nije intuitivan. Za početak treba znati osnove i krenuti od pitanja što je ćelija u ExceluKako primijeniti Excel formule, izračune, filtriranje, manipulaciju podacima i još mnogo toga treba naučiti a krenut ćemo od osnovnog pojma a to je što je ćelija u Excelu.

Najmanja jedinica tablice, definirana presjecištem jednog stupca i jednog retka, u koju se smještaju podaci, zove se delija (Cell).

Radni list (Worksheet) je tablica koja se sastoji od ćelija (Cell) po kojoj se možemo kretati mijenjajući stupce i redove. U ćelije se upisuju podaci bilo kojeg formata. 

Svaka ćelija ima svoju adresu određenu mjestom križanja retka i stupca pa se adresa ćelije određuje kao kombinacija slova stupca i broj retka. (Pr. B1, C5, ...) 

Podatke u ćelije unosimo tako da prvo odaberemo ćeliju, a zatim upišemo sadržaj.

Kada označimo ćeliju, njezina adresa se pojavi u okviru s lijeve strane trake formula, a s desne strane trake formula vidimo sadržaj koji unosimo u ćeliju. 

Podatak u ćeliji promijenimo tako da ćeliju označimo (kliknemo na nju), unesemo novi podatak i potvrdimo unos. Novoupisani sadržaj zamijenit će prethodni. 

Ovo su osnovni podaci i sada kada znate što je ćelija u Excelu možete krenuti u dublje proučavanje Excela.

Image