Sve tajne legendarne serije

Stižu nove epizode 'Seks i grada', a ovih 10 stvari znaju samo najveće obožavateljice serije

Dok s uzbuđenjem iščekujemo nove epizode, iskopale smo par zanimljivosti o seriji koja zasluženo drži svoj kultni status

profimedia-0548680449.jpg
Foto: Profimedia

Nakon brojnih šuškanja, napokon je službeno potvrđeno: dolaze nam nove epizode serije 'Seks i grad'.

Sjajna vijest bila bi još sjajnija da se slavna četvorka vraća u punom sastavu, ali specijalni reboot proći će bez, mnogima omiljene, Kim Cattrall koja je je igrala Samanthu.

Kratkim teaserom to su na svom Instagramu potvrdile i Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis. S obzirom na javnu svađu između Kim i Sarah, koje još od snimanja serije nisu bile u najboljim odnosima, ovu smo vijest očekivale, ali do zadnjeg trenutka se nadale drugačijem ishodu.

Ipak, svejedno smo uzbuđene zbog novog poglavlja u životima Carrie, Mirande i Charlotte, koje će se zvati 'And Just Like That', 10 novih epizoda trebale bi ugledati svjetlo dana na proljeće.

A dok s uzbuđenjem iščekujemo nove epizode, iskopale smo par zanimljivosti o seriji koja zasluženo drži svoj kultni status. Jesi li istinska obožavateljica 'Seks i grada'? Provjeri u nastavku.

Kokteli su uvijek bili lažni

Ako si mislila da je glumačka ekipa tijekom snimanja uživala u Cosmopolitanu nakon Cosmopolitana, prevarila si se. "Cosmopolitani su bili napravljeni od vode i boje za hranu ili razrijeđenim sokom od brusnice", otkrila je Sarah Jessica za Cosmopolitan i dodala da je gazirani sok od đumbira bio zamjena za šampanjac, a crno vino uvijek je bilo samo sok od grožđa.

Faca i Carrie nisu trebali završiti zajedno

Ako si bila nezadovoljna kako je serija završila, tada će ti biti zanimljivo da Faca i Carrie zapravo uopće nisu trebali završiti zajedno. Kreator serije Darren Star prije nekoliko godina je otkrio: "Mislim da je serija izdala samu sebe, odnosno da žene u konačnici ne pronalaze sreću u braku. Ne da ne mogu. Ali serija je u početku namjerno trebala biti drugačija od scenarija svih ostalih romantičnih komedija koje su bile prije nje. Na kraju je ipak postala konvencionalna romantična komedija. Ali ako niste tu da napišete svaku epizodu, nećete dobiti kraj koji želite."

Sarah Jessica Parker jedina je imala stavku u ugovoru o golotinji

Vrlo vjerojatno si primijetila da je Carrie bila jedina od slane četvorke koja je uvijek nosila grudnjak u krevetu i koja je imala najpristojniji rječnik, odnosno koristila je jako malo vulgarnih riječi. Sve s razlogom, naravno. Naime, golotinja ispred kamere, scene sa seks igračkama i vulgarne riječi bili su dio stavke ugovora zbog koje je scenaristi nisu smjeli prikazivati u takvim scenama.

Cynthia Nixon je zapravo prirodna plavuša

Glumica koja je igrala Mirandu bila je najprepoznatljivija po svojoj kratkoj crvenoj kosi, a čak je i njezin sin na ekranu 'naslijedio' maminu boju kose. Ipak, zanimljivo je da je Cynthia Nixon zapravo prirodna plavuša koja je zbog uloge obojila kosu. I iako je ona ubrzo postala njezin zaštitni znak i drugačije je ne bismo mogli ni zamisliti, glumica danas opet nosi plavu kosu…no ne zadugo.

Sarah Jessica Parker zadržala je gotovo svu odjeću iz serije

Kad je serija završila, Sarah Jessica zadržala je oko 70 posto svoje garderobe sa snimanja. "Čuvala sam sve što nije došlo izravno od dizajnera ili nije bilo unajmljeno. Da, imam to u arhivi. Doslovno imam sve", otkrila je jednom prilikom.

Slavna suknja od tila koštala je samo 5 dolara

Suknja od tila iz najavne špice jedna je od prvih komada koje padaju na pamet svim obožavateljima kultne serije. Kostimografkinja Patricia Field pronašla je ovu ružičastu suknju od tila na rasprodaji za svega pet dolara (cca 30-ak kuna) i iako se Sarah Jessici Parker odmah svidjela ta ideja, autora Darrena Stara trebli su nagovoriti prije nego li je pristao na suknju koja je ubrzo postala legendarna.

Sarah Jessica Parker nosila je visoke pete 18 sati na dan

Svi znaju da je Carrie obožavala cipele. Jednom prilikom tako je i i izjavila: "Potrošila sam 40 tisuća dolara na cipele i nemam gdje živjeti? Doslovno ću biti stara žena koja je živjela u svojim cipelama!" Kao rezultat toga, Sarah Jessica Parker nosila je visoke pete 18 sati na dan tijekom snimanja. Ipak, pretpostavljamo da joj to nije tako teško palo, s obzirom da i u stvarnom životu obožava visoke pete.

Najskuplji odjevni komad u seriji

Za razliku od slavne suknje za 5 dolara, najskuplji odjevni komad u seriji bila je haljina koju je Carrie nosila u pretposljednjoj epizodi serije, kada je bila u Parizu s Aleksandrom Petrovskym. Haljina je bila s potpisom modne kuće Versace, a koštala je 80 tisuća dolara. Sitnica!

Kim Cattrall ulogu Samanthe odbila je - dvaput

Teško je zamisliti bilo koga drugoga u ulozi genijalne Samanthe, pa ipak, glumica je prihvatila ulogu na nagovor prijateljice, i to nakon što ju je prvo dva puta odbila.

"Kad sam prvi put vidjela scenarij, mislila sam da sam prestara za ulogu Samanthe. Tada sam počela čitati knjigu. Pročitala sam oko pola knjige i onda sam je doslovno bacila preko sobe. S većinom žena u knjizi se nisam mogla poistovjetiti, a svi frajeri bili su kreteni."

Nijedna odjevna kombinacija iz serije nije se ponovila osim…

Nijedan outfit u seriji nije se ponovio dva puta, osim Carrienog kaputa od krzna iz prve sezone. Carrie ga je ponovno odjenula i to u zadnjoj sceni posljednje epizode cijele serije kada razgovara s Facom.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.