'Grga traži obitelj'

Hrvatska slikovnica koja je u potpunosti prilagođena djeci s disleksijom

Sama priča, ali i poruke o važnosti obiteljske zajednice, prijateljstvu, nadi i ustrajnosti su ono zašto ova slikovnica treba biti na vašim policama

pexels-andrea-piacquadio-3755707.jpg
Foto: Pexels

GRGA TRAŽI OBITELJ  je priča o dječaku koji živi u Domu za nezbrinutu djecu i s nestrpljenjem čeka dan kada će biti posvojen.

Jednog jutra, sav tužan i usamljen, Grga upoznaje neobičnog prijatelja s kojim počinje dijeliti svoje želje, strahove i nadanja. Njih dvojica pokreću svoju tajnu misiju kako bi Grga što prije dobio svoju obitelj.

Kroz koja emotivna stanja prolazi Grga, o čemu razmišlja i kakvu ulogu ima njegov novi prijatelj ispisano je na stranicama ove knjige, a prekrasne ilustracije udahnjuju život ovoj priči.

Image

Disleksija – teškoće u čitanju i pisanju

Ovo je dirljiva i poučna priča će djeci i odraslima približiti život djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi te i na ovaj način ukazati kako svako dijete treba obitelj koja će ga voljeti i brinuti se o njemu.

Sama priča, ali i poruke o važnosti obiteljske zajednice, prijateljstvu, nadi i ustrajnosti su ono zašto ova slikovnica treba biti na vašim policama.

Slikovnica GRGA TRAŽI OBITELJ je u potpunosti prilagođena čitateljima s disleksijom.

shimmer fallback

Recenzije

Slikovnica ‘Grga traži obitelj’, predstavlja važan doprinos vidljivosti tematike posvojenja djece, kao i poticaj daljnjeg stvaranja ovakvih djela kojih nedostaje u Hrvatskoj. Svako dijete zaslužuje sebi blisku priču ili junaka s kojim će se moći povezati, a djeca koja su posvojena ili pak čekaju posvojenje, često ostaju neprepoznata u narativima koji im se pružaju.

Slikovnica ‘Grga traži obitelj’, zauzima to važno mjesto, pružajuči mlađem dobnom uzrastu, prepoznavanje vlastitih iskustava i prorađivanja složenih emocija koje posvojenje uključuje.

Naposlijetku, ova slikovnica pruža novi uvid i svoj drugoj djeci, koja će u ovoj dirljivoj priči moći prepoznati iskustva djece poput nekih njihovih prijatelja i prijateljica te im omogućiti da ih bolje razumiju.

Grga traži obitelj’ je nježna, na trenutke tužna, ali u srži ohrabrujuća i optimistična priča od koje će zasigurno i odrasloj osobi pri čitanju zadrhtati glas.

Adopta – udruga za potporu posvajanja

Svako dijete na svijetu, bez obzira na svoju dob, želi ljubav i obiteljsku zajednicu koja će ga prihvaćati i pripadati upravo njemu.

Protagonist slikovnice ‘Grga traži obitelj’, iskreno prenosi želje i nedoumice svakog djeteta koje djetinjstvo provodi u domu, čekajući obitelj koju će moći zvati svojom.

Junaci Grga i Prozirko vrlo živo i realno prenose strahove, nade, boli, veselja i snove s kojima se svako dijete iz sustava može poistovjetiti, a vjerujemo da će ova priča i svima ostalima, malima i velikima, približiti skriveni svijet djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi i probudti empatiiju.

Nadamo da će sva djeca dobiti ono što zaslužuju, a to je, prije svega, sretno i bezbrižno djetinjstvo.

Marta Divjak i Antonija Skender

Moramo Vam Nešto Reći – inicijativa za unaprjeđenje položaja djece u sustavu

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.