Sitni kolači - Tajne za čuvanje sitnih kolača

Znate li koji su najvažniji savjeti kada su u pitanju sitni kolači i njihovo čuvanje?

Sitni kolači - Tajne za čuvanje sitnih kolača

Najbolje je da sitne kolače, kao i većinu slastica konzumiramo svježe pečene, no često se neće svi kolači pojesti, jer uvijek pripravimo više no što je potrebno, da bi nam dragi gosti bili zadovoljni.
Često se nema dovoljno vremena da bi se ispekla veća količina na vrijeme pa je stoga dobro biti upućen u tajne za čuvanje i znati kako se sitni kolači spremaju.

Ako vam se pojavio višak kolačića nakon veće obiteljske proslave i sada se pitate kako da se sitni kolači pohrane na čuvanje te koliko ih možete čuvati, prva preporuka je da se sitni kolači pohrane na čuvanje u zatvorenim limenim ili kartonskim kutijama, uz jednu otvorenu kesicu vanilin šećera. 

ImageKeksiće od prhkog tijesta (čajna peciva, sitni kolači, vanilin kiflice) čuvajte u dobro zatvorenim limenim kutijama do tri tjedna.
Medenjake i paprenjake treba sortirati po vrsti i čuvati u dobro zatvorenim limenim kutijama do 4 tjedna.
Slastice od bjelanjaka (poljupci, makroni, zvjezdice s cimetom) čuvajte u zatvorenim kartonskim ili limenim kutijama do dva tjedna.

Kao druga preporuka da se sitni kolači spreme na čuvanje, dolazi zamrzavanje. 
Zamrzavanje je još jedan od načina za čuvanje sitnih kolača, a to je najbolje napraviti tako da ih spremite u hermetički zatvorenu posudu i tako zamrznete.šest mjeseci.
Sitne suhe kolačiće jednostavno spremite u vrećicu ili hermetički zatvorenu posudu i pohranite u zamrzivač. 

Prije konzumacije kolače izvadite iz vrećice i ostavite barem sat vremena na sobnoj temperaturi da se odlede.

Slatki kruh tako možete čuvati zatvorenog u aluminijsku foliju ili u vrećicama za zamrzavanje na suhom i tamnom mjestu, do pet tjedana.


Metalne su kutije idealne da se u njih spreme sitni kolači na čuvanje. Tako kolači neće poprimiti mirise hladnjaka i neće se osušiti.