Serviranje glavnog jela

Pripremate li ručak i želite iznenaditi goste svojim kulinarskim umijećem, sigurni smo da će još više biti oduševljeni kad na red dođe serviranje glavnog jela

Serviranje glavnog jela

Mnogo je načina za serviranje glavnog jela, jer i samo jelo moguće je prezentirati na razne načine. Naučite osnovna pravila za serviranje i prezentaciju jela. 
Možete upotrijebiti neobičan servis na običan način, ili pak običan servis na neobičan način i serviranje glavnog jela već će biti posebno i drugačije.

Image



Reći ćemo nešto više o modernom načinu za serviranje glavnog jela te upotrebi tehnoloških otkrića za sve ljubitelje futurističkog slow food-a.

Postoje određena pravila kojih se dobro pridržavati prilikom serviranja i prezentacije glavnog jela.
Važno je znati da:
- tanjur nikada ne smije biti prenatrpan hranom, ali ne smije biti ni naizgled prazan
- uvijek je potrebno ostaviti prazan vanjski dio tanjura uz rub.
- treba osigurati kontrast boja na tanjuru.
- treba zaboraviti na simetriju, jer asimetrični oblici su dobrodošli.
- treba pomiješati veliko i sitno, mekano i hrskavo, svijetlo i tamno.
- ne pretjerivati s umacima i sosovima – radije ih poslužite odvojeno.
- ako servirate pileće štapiće, ćufte ili škampe na tanjur radije postavite neparan broj ovih namirnica nego paran, izgledat će mnogo ljepše i zanimljivije.


Nadamo se da će vam ovih nekoliko savjeta za serviranje glavnog jela biti od koristi u sljedećim prilikama koje morate iskoristiti i pokazati se kao vrhunski majstor kulinarstva.