Lifestyle
Lifestyle

Serviranje glavnog jela

Serviranje glavnog jela
Pripremate li ručak i želite iznenaditi goste svojim kulinarskim umijećem, sigurni smo da će još više biti oduševljeni kad na red dođe serviranje glavnog jela

Mnogo je načina za serviranje glavnog jela, jer i samo jelo moguće je prezentirati na razne načine. Naučite osnovna pravila za serviranje i prezentaciju jela.  Možete upotrijebiti neobičan servis na običan način, ili pak običan servis na neobičan način i serviranje glavnog jela već će biti posebno i drugačije. Reći ćemo nešto više o modernom načinu za serviranje glavnog jela te upotrebi tehnoloških otkrića za sve ljubitelje futurističkog slow food-a. Postoje određena pravila kojih se dobro pridržavati prilikom serviranja i prezentacije glavnog jela. Važno je znati da: - tanjur nikada ne smije biti prenatrpan hranom, ali ne smije biti ni naizgled prazan - uvijek je potrebno ostaviti prazan vanjski dio tanjura uz rub. - treba osigurati kontrast boja na tanjuru. - treba zaboraviti na simetriju, jer asimetrični oblici su dobrodošli. - treba pomiješati veliko i sitno, mekano i hrskavo, svijetlo i tamno. - ne pretjerivati s umacima i sosovima – radije ih poslužite odvojeno. - ako servirate pileće štapiće, ćufte ili škampe na tanjur radije postavite neparan broj ovih namirnica nego paran, izgledat će mnogo ljepše i zanimljivije. Nadamo se da će vam ovih nekoliko savjeta za serviranje glavnog jela biti od koristi u sljedećim prilikama koje morate iskoristiti i pokazati se kao vrhunski majstor kulinarstva.