Savjeti za zamrzavanje kolača

Čuvanje i zamrzavanje kolača je uobičajen postupak ako imate viška kolača koji se neće pojesti brzo.

Savjeti za zamrzavanje kolača

Ovdje ćemo navesti najvažnije savjete za zamrzavanje kolača. Naravno preporuka je kolače, kao i većinu slastica konzumirati svježe pečene. Često se ne može pojesti sve, a ponekad se nema dovoljno vremena da bi se ispekla veća količina svježih.
Torte i kremasti kolači u zamrzivaču se mogu čuvati mjesec dana, a suhi kolačići čak 6 mjeseci. Da li je zamrzavanje kolača dobro ili ne, pročitajte u nastavku

ImagePojavio vam se višak suhih kolačića nakon veće obiteljske proslave i sada se pitate možete li ih pohraniti u zamrzivač i koliko ih tako možete čuvati.
Zamrzavanje suhih kolača najbolje je napraviti tako da ih spremite u hermetički zatvorenu posudu i tako zamrznete, a čuvate ih maksimalno do 6 mjeseci. 
Suhe kolačiće jednostavno spremite u vrećicu ili hermetički zatvorenu posudu i pohranite u zamrzivač. 

Zamrzavanje kolača kao što su kuglofi, muffini, čupavci i ostali biskvitni kolači također je moguće. Princip za zamrzavanje ove vrste kolača je isti, a možete ih čuvati 2-3 mjeseca. Samo ih dobro umotajte u prianjajuću ili aluminijsku foliju te spremite u vrećicu ili prigodnu kutiju s poklopcem. Na isti način možete pripremiti i sačuvati biskvit za tortu 

Prije konzumacije kolače izvadite iz vrećice i ostavite barem sat vremena na sobnoj temperaturi da se odlede.
Duboko zamrzavanje služi kako bi se stvorile zalihe kolača i omogućilo zamrzavanje kolača. Sirova tijesta nisu prikladna za zamrzavanje.