Savjeti za ručno pranje rublja

Prakticirate li ručno pranje rublja? Ne volite ga? Naravno, ne voli ga nitko, ali ponekad ručno pranje rublja neophodno, posebno za osjetljive predmete

Savjeti za ručno pranje rublja

Prakticirate li ručno pranje rublja? Ne volite ga? Naravno, ne voli ga nitko, ali ponekad ručno pranje rublja neophodno, posebno za osjetljive predmete

Ručno pranje rublja je svima dosadno, a neki ga se toliko zgražaju da ostave hrpe neopranoga rublja samo da se ne zamaraju s tom aktivnošću. Potrpati prljavo rublje u perilicu je najbrže i najlakše, ali ponekad nas iznenade razlozi kao što je pokvarena perilica rublja ili nedovoljna količina prljavog rublja zbog koje ne želimo paliti perilicu.

ImagePonekad je ručno pranje rublja potrebno zbog alergije na deterdžente, ili pak samo zbog brzine pranja.

U takvim situacijama lakše je oprati rublje ručno, a evo i kako je najbolje to napraviti.

Zasučite rukave pa napunite kadu, lavabo ili posudu za pranje vodom uz dodatak blagog deterdženta i potopite rublje. Neka voda bude mlaka, ili vruća ovisno od vrste rublja koju perete. Bijele pamučne komade rublja možete prati i u vodi temperature oko 60 stupnjeva.

Ako deterdžent nije tekući, što bi svakako bilo dobro da bude, promiješajte rukom dok se mrvice deterdženta ne otope u potpunosti. Zatim nježno potopite rublje te ostavite kratko da se namaču. Presnažno trljanje može oštetiti tkaninu pa ih samo nježno provrtite rukama nekoliko minuta. Radnju ponovite nakon nekoliko minuta novog namakanja, a zatim pristupite ispiranju. 

Ispiranje se vrši kao i namakanje, s tim da nekoliko puta promijenite vodu, odnosno mijenjate ju onoliko puta koliko je potrebno dok voda ne bude čista i prozirna. Izlijte svu vodu, a nakon toga rublje presložite i ostavite da se malo ocijedi. Možete ih i blago zamotati u ručnik koji će iz njih izvući ostatke vode, a nakon toga ručno oprano rublje  stavite na sušenje.

Na kraju ćemo napomenuti da je za ručno pranje rublja dobro koristiti ekološke deterdžente koji su nježni za ruke, ali još nježniji za prirodu, stoga ga treba koristiti u što manjim količinama i priroda, ali i vaša odjeća  će vam biti zahvalni. Nadamo se da će vam i ovi savjeti  za ručno pranje rublja biti od koristi.