Savjeti za odmrzavanje mesa u mikrovalnoj

Želite odmrznuti meso na brzinu a ne znate kako, evo nekoliko savjeta o tome kako se radi odmrzavanje mesa u mikrovalnoj

Savjeti za odmrzavanje mesa u mikrovalnoj

Želite odmrznuti meso na brzinu a ne znate kako se pravilno izvodi odmrzavanje mesa u mikrovalnoj - evo savjeta kako ćete to napraviti.
Važno je da meso ostane što bolje očuvano.

ImagePostoje tri najsigurnija načina za odmrzavanje mesa, a jedan od njih je odmrzavanje mesa u mikrovalnoj 

Prije odmrzavanja meso prvo morate maknuti s bilo kakvih plastičnih ili pjenastih podložaka u koje je upakirano, zatim ga stavite na tanjur kako kemikalije s plastike ne bi prešle na meso. Tri načina otapanja su: mikrovalna, hladna voda i hladnjak.
Ni otapanje hladnom vodom ni mikrovalna pećnica nisu najpouzdaniji načini odmrzavanja, ali ako točno proučite koliko je vašoj mikrovalnoj potrebno da meso propisno otopi, onda je mikrovalna najbolji izbor kada ste u žurbi. 
Meso će se u mikrovalnoj pećnici vrlo brzo odmrznuti no to neće biti ravnomjerno otapanje koje se dobiva otapanjem u hladnjaku ili hladnoj vodi, stoga, čim ga odmrznete, započnite s kuhanjem.

Nemojte se iznenaditi ako neki dijelovi mesa izgledaju kuhani i isušeni, dok se ostali dijelovi još odmrzavaju. Stoga ako odmrznete meso u mikrovalnoj, svakako - odmah ga skuhajte.

Sada kada znate kako se izvodi odmrzavanje mesa u mikrovalnoj, zapamtite da pripremate meso odmah nakon otapanja.