Pećnica je jedan od dijelova kuhinje koji se vrlo lako zaprlja, pogotovo ako puno kuhamo, i često nam se čini da ju je teško održavati. No, jesi li znala da se vrlo lako može očistiti i sa sodom bikarbonom?
Pri čišćenju vrata pećnice, kao i cijele pećnice, koristi sljedeće sastojke: soda bikarbona, voda u zdjelici, krpa i silikonska špatula, limun ili alkoholni ocat. No, kako bi zaštitila i osjetljivu kožu na rukama dobro je uvijek koristiti i gumene rukavice.
Čišćenje pećnice sa sodom bikarbonom i limunom
Za ovakav način čišćenja koristi se soda bikarbona, limunov sok (ako ga nemaš, možeš koristiti alkoholni ocat) i spužvica za posuđe. Vrata pećnice se otvore i zatim se pospe soda bikarbona, te se poprska s limunovim sokom (može i alkoholni ocat). Vidjet ćeš kako dolazi do reakcije koja će stvoriti pjenu. Pričekaj koju minutu da pjena nestane i da se masnoća dobro natopi, pa onda možeš sve počistiti mokrom spužvicom. Ako nakon toga još uvijek postoje naslage masnoće, ponovi cijeli postupak. Nakon čišćenja je vrlo važno pećnicu dobro obrisati krpom i vodom.
Nakon čišćenja pećnice vrlo je važno pećnicu ostaviti otvorenu nekoliko minuta kako bi isparili svi mirisi. Naravno, sada kada će tvoja pećnica blistati, sigurno ćeš poželjeti da uvijek bude sjajna. To se može postići samo tako da se prebriše nakon svakog pečenja.
Nadamo se da će ti ovi savjeti kako očistiti pećnicu sa sodom bikarbonom biti od koristi i da će tvoja pećnica uvijek biti sjajna.