Savjeti kako zamrznuti krumpir za pomfrit

Znate li kako zamrznuti krumpir za pomfrit? U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako zamrznuti krumpir za pomfrit u kojem ćete posebno uživati

Savjeti kako zamrznuti krumpir za pomfrit

Ako želite samo pripremiti smrznute krumpiriće za prženje trebat će vam savjet kako zamrznuti krumpir za pomfrit, a da ostane dobro sačuvan za prženje.

ImageČesto nam se ne da guliti i rezati krumpir pa posegnemo za jednostavnijim, već narezanim smrznutim krumpirićima., ali to nije ni blizu ukusnim krumpirima koje sami možemo kod kuće napraviti i smrznuti.
Evo kako zamrznuti krumpir za pomfrit a da se pri tom ne umorite puno. 
Kada ih budete pripremali ponosno ćete pričati o njima kako ste ih sami zamrznuli.
Kada poželite jesti pomfrit uz primjerice ribu ili meso, vrlo često odustanete od te pomisli zato što vam ih se baš i ne da pripremati. Stoga se pripremite na vrijeme i zamrznite ih na sljedeći način.

Kako zamrznuti krumpir za pomfrit? Krumpir je poput povrća koje uberemo u vrtu, a ne potrošimo ga odmah pa ga zamrznemo.
Isti je način zamrzavanja.
Sve što je potrebno za zamrzavanje krumpirića jest prvo ih blanširati, pa staviti u hladnu vodu, posušiti ih te potom pokapati uljem i soli i zamrznuti!

Najvažnije je da pazite na sljedeće. Kada ih narežete i napravite oblik kakav želite da bude, bacite ih u zakuhanu vodu i kuhajte oko 2 minute.
Nikako ne dulje od toga, kako se ne bi prekuhali. 
Zatim ih izvadite iz vruće vode i stavite u posudu s ledeno hladnom vodom u kojoj ćete ih držati oko 30 sekundi pa ih odmah prebaciti na krpu ili papirnate ručnike.
Kada se posuše prebacite ih u potpuno suhu posudu, pokapajte ih s malo maslinovog ili suncokretovog ulja, posolite i poslažite na lim obložen papirom za pečenje te tako složen krumpir za pomfrite stavite u zamrzivač na nekoliko sati,Potom ga izvadite iz hladnjaka i zamrznute krumpiriće prebacite u vrećicu za zamrzavanje sa zatvaračem i vratite u zamrzivač do trenutka kada ćete ih trebati za jelo!

Ovo je provjereno najbolji način kako zamrznuti krumpir za pomfrit a da ostane dobro sačuvan za prženje