Savjeti kako se rješiti mušice u stanu

Mušice u stanu su vrlo dosadne, posebno one voćne ili vinske. upadaju u čaše s vinom, sokom, sakupljaju se na voću. Nije ih se lako riješiti. Ali postoji trik kako se riješiti vinskih mušica.

Savjeti kako se rješiti mušice u stanu

U nastavku donosimo i nekoliko savjeta što sve možemo napraviti da se riješimo vinske mušice u stanu.

Sigurno i vas jako frustrira ovo vrijeme kada u kući svako malo naletite na mušice koje zaista znaju iritirati. Ako imate zdjelu s voćem, stvar je još i gora, jer zdjela je pod neprekidnim naletom tih letećih nametnika. Mušice u stanu su prava napast, iako bezopasna.

Vinska mušica najrasprostranjenija je voćna muha (Drosophila melanogaster), dužine od 3 do 4 mm. Uglavnom ih nalazimo na fermentirajućem voću i povrću jer se većinom hrane živim stanicama kvasca. 
Ova dosadna stvorenja u kuću najviše privuku prezrele banane i voće koje je počelo truliti. To je pogodno tlo za razvoj njihovih potomaka - na njemu izlegu jajašca iz kojih izlaze male ličinke, a upravo trulo voće im je izvor hrane dok se razvijaju.

Prvo što morate napraviti je eliminirati ono što privlači mušice u stanu. 

Trik kojim ćete to postići je jednostavan. Napravite mamac za dosadne male mušice u stanu.
Uzmite malu staklenku (ili plastičnu čašu) i u nju ulijte jabučni ocat, do visine od oko dva centimetra. 
Umjesto octa možete staviti komad banane ili mješavinu suhog kvasca, vode i šećera.
Stavite na staklenku plastični lijevak i oblijepite trakom tako da nema slobodnog prostora između staklenke i lijevka. Ako nemate lijevak, poslužit će i list papira smotan kao lijevak.
Bit će to zamka koja će mamiti mušice u stanu pa neće vama dosađivati. Miris će privući mušice, a kada ulete u vašu zamku, neće moći izaći van.

Ako koristite ocat, svaki ga dan, dva zamijenite novim.