Savjeti kako se riješiti kukaca u kući

Ako se pitate kako se riješiti kukaca jer muku mučite s njima, u nastavku pročitajte neke korisne savjete

Savjeti kako se riješiti kukaca u kući

Prvo rješenje na pitanje kako se riješit kukaca u kući moglo bi biti preventivnog tipa, a to je da spriječite ulazak kukaca postavljanjem zaštitne mrežice na prozore. Na taj način dugoročno ćete osigurati da kukci u minimalnom broju dolaze u vaš dom. 

No za one tvrdoglave kukce koji su se unatoč mreže zavukli u vaš dom postoji nekoliko rješenja. Ako se pitate kako se riješiti kukaca u kući, jednostavan trik koji je poznat diljem svijeta mogao bi vam se svidjeti. Muhe u vašem domu možete otjerati tako da u prozirnu vrećicu ubacite nekoliko novčića i napunite je vodom ili pak koristite neki reflektirajući predmet poput aluminijske folije. Svjetlosni efekti zbunjuju muhe koje će prostor procijeniti nesigurnim za boravak, pa će se brzo povući. 

Image


(FOTO: Pixabay)

Dobar savjet kako se riješiti kukaca u kući je da dom održavate čistim. Muhe i ostali kukci vole prljave površine, pa ostaci hrane i smeća djeluju kao magnet za njih. Pobrinite se da nakon korištenja kuhinje maknete ostatke hrane i da kantu za smeće držite zaklopljenom kako muhe ne bi slijetale na nju.