Savjeti kako promijeniti korisničko ime na laptopu

Ako želite promijeniti korisničko ime na laptopu, u nastavku naučite korak po korak kako se mijenja korisničko ime na windowsima

Savjeti kako promijeniti korisničko ime na laptopu

Na samom početku naglašavamo da nije preporučljivo uklanjati korisničko ime na laptopu. Ono služi za vašu sigurnost i zaštitu vaših podataka u slučaju da netko neovlašten dobije pristup uređaju. Umjesto toga preporučujemo češće mijenjanje lozinke na laptopu kako biste bili sigurni da je vaša lozinka zaštićena.To se ime može razlikovati od zaslonskog imena lokalnog računa. 

Kako promijeniti korisničko ime na laptopu za vlasnike Microsoftovog računa

Idite na Microsoftovu stranicu za uređivanje vjerodajnica. Kliknite gumb za prijavu. Unesite svoju prijavu i zaporku. Zatim kliknite gumb "Promijeni naziv". Navedite nove podatke za račun i kliknite na element "Spremi".

Kako promijeniti korisničko ime na laptopu  je komplicirano jer je to komponenta sustava koja se koristi za mnoge operacije s njom, uključujući konfiguraciju lokalnih računa.

Desnom tipkom miša kliknite stavku "Start" , otvorite izbornik s kojeg odaberete "Upravljačka ploča" .

Radi vaše sigurnosti, bit će potrebno unijeti staru lozinku, prije nego što unesete novu lozinku. Na kraju spremite promjene.
Prije nego što počnete mijenjati ime i vrstu "računa" u desetoj verziji sustava Windows, trebali biste biti svjesni da takve radnje, posebno ako korisnik radi bez administratorskih prava, mogu ozbiljno utjecati na pristup određenim funkcijama sustava ili njegovim postavkama. Činjenica je da čak i dokumenti bivšeg korisnika mogu biti nedostupni.mite promjene.