Savjeti kako otopiti kristalizirani med

Činjenice koje će pojednostaviti odgovor na pitanje kako otopiti kristalizirani med

Savjeti kako otopiti kristalizirani med

U nastavku smo za vas izdvojili neke činjenice koje će pojednostaviti odgovor na pitanje zašto se med ušećeri i kako otopiti kristalizirani med.

Mnogi u svom domaćinstvu često konzumiraju med; za doručak uživamo u kriški toplog kruha premazanom maslacem i medom. No, okus i tekstura meda se često mogu mijenjati, pa se pitamo kako otopiti kristalizirani med.

Med nije kvarljiva namirnica i može ga se koristiti bez vremenskog ograničenja, za razliku od većine namirnica koje imaju rok trajanja. Ako se med ušećeri, znajte da je prirodan i da nema umjetnih dodataka.

Znate li kako otopiti kristalizirani med?

Kristalizirani med može se iz čvrstog stanja vratiti u tekuće, ako se posuda s kristaliziranim medom stavi u vruću vodu.No, prije nego li naučite kako otopiti kristalizirani med, morate znati i da med iznad 50 stupnjeva C gubi svoju ljekovitost i kvalitetu.

Staklenku meda stavite u posudu s hladnom vodom. Razina vode neka bude u ravnini s razinom meda u tegli.

Stavite posudu na ploču za kuhanje pa uključite i zagrijavajte dok voda ne proključa. Zatim skinite s ploče, a teglu ostavite u vrućoj vodi da se med pomalo otapa.

Povremeno promiješajte okretanjem tegle naopako.

Ipak, najlakši, provjeren i najbolji način kako otopiti kristalizirani med je da to napravi pčelar kod kojeg med nabavljate, ako ga naručujete direktno od proizvođača. 

To je i najkvalitetniji način kako otopiti kristalizirani med, jer ako se prijeđe temperatura meda od preko 50 stupnjeva med počinje gubiti svoje karakteristike i kvalitetu. Proizvođači meda, kao i neki distributeri, imaju strojeve za otapanje kojima se kvaliteta meda ne smanjuje.

Image