Savjeti kako otopiti bijelu čokoladu

Znate li kako otopiti bijelu čokoladu? Donosimo nekoliko slatkih tajni o topljenju bijele čokolade

Savjeti kako otopiti bijelu čokoladu

Spadate li u one koji preferiraju bijelu čokoladu, morate znati i kako otopiti bijelu čokoladu, pa vam donosimo nekoliko slatkih tajni o topljenju bijele čokolade.

ImageAko ste početnik u pravljenju kolača i slastica, morate naučiti neke trikove i tajne koje svaki dobar kuhar zna. U te trikove spada i onaj kako otopiti bijelu čokoladu.

A dvije najvažnije tajne kod topljenja bilo koje vrste čokolade, su da one moraju biti suhe i čiste.
Ne smijete poklopiti zdjelu u kojoj topite bijelu, ali ni crnu čokoladu, jer će se zbog kondenzacije na poklopcu stvoriti kapljice vode i upasti unutra te nećete dobiti željeni rezultat niti lijepu čokoladnu gustu teksturu.

Mliječna i bijela čokolada tope se na nešto manjoj temperaturi nego što topite crnu čokoladu, a to je temperatura od max 45 c.

Najpoznatija metoda kako otopiti bijelu čokoladu je u duploj posudi na pari, a ako nemate duplu posudu, nad posudom s vrućom vodom možete staviti zdjelicu s čokoladom.
Neki kažžu da je čokoladu je najbolje topiti u metalnoj posudi okruglog dna. U nju prethodno izlomite čokoladu, položite na lonac s vrućom vodom. Nakon što se na posude počne topiti čokolada, lagano miješajte s plastičnom kuhačom ili mutilicom za tučenje šlaga, dok se ravnomjerno ne rastopi cijela količina.
Za kraj recimo i da se bijela čokolada može otopiti i u običnoj ili mikrovalnoj pećnici, no ako je topite tako, uvijek počnite s nižom temperaturom, i kraćim vremenom da vam čokolada ne bi zagorjela.

Sada kad ste naučili kako otopiti bijelu čokoladu, možete početi otkrivati i ostale tajne slastičarstva.