Savjeti kako očistiti srebrni prsten

Srebro s vremenom izgubi na svojem sjaju jer se njena površina presvuče tamnim slojem sulfida netopljivog u vodi pa se zapitamo kako očistiti srebrni prsten

Savjeti kako očistiti srebrni prsten

Iako je srebro danas znatno niže vrijednosti od zlata, ono još uvijek nalazi posebno mjesto u izradi nakita jer ga neki ljudi vole nositi puno više nego zlato.

Srebrni nakit je u stalnom dodiru s kožom pa se na njemu nakupljaju mrtve stanice kože i masnoća, te ga je potrebno redovito čistiti.

ImageKako očistiti srebrni prsten i nakit od srebra?
Kako bi uklonili nakupljene nečistoće, te  vratili srebru prvotni sjaj, donosimo nekoliko savjeta kako očistiti srebrni prsten.

Najjednostavniji način je očistiti srebrni prsten blagim deterdžentom za pranje rublja (npr. Persilom) i mješavinom alkohola i pudera, a kako biste u samom startu spriječili da ono potamni, držite srebro u zatvorenoj plastičnoj vrećici kada ga ne koristite.

Vjerovali ili ne ali najbrži i najbolji način kako očistiti srebrni prsten je pepelom od cigareta. 
Pomiješajte pepeo s limunovim sokom ili vodom te tako dobivenom tekućinom istrljajte srebro.

Ocat također može poslužiti u čišćenju srebrnog prstena. Dovoljno je samo umočiti prsten u ocat te ga čistiti četkicom za zube dvadesetak minuta. Nakon toga se srebro opere u toploj vodi te ispolira.