Savjeti kako obložiti kalup za tortu

Sigurno volite raditi kolače, ali još uvijek niste znalac koji poznaje sve tajne slastičarstva, za vas ovdje otkrivamo kako obložiti kalup za tortu

Savjeti kako obložiti kalup za tortu

Znate li kako obložiti kalup za tortu?

Kalup za tortu je prije pečenja dobro obložiti da ne biste imali neželjene vizualne posljedice i da vam se biskvit ne bi raspao pri pokušaju da ga odlijepite od kalupa.

Jednostavan način da brzo i precizno obložite kalup za tortu masnim papirom i time osigurate lakše rukovanje ispečenim biskvitima i ljepši izgled gotove poslastice!

Evo kako obložiti kalup za tortu.
Svemoguća folija ima razne namjene. Tako uz pomoć debelog komada folije unutar svog kalupa za torte možete napraviti oblik koji želite i smjesu uliti unutra. 

ImageNapravili ste sjajnu smjesu za biskvit i prezadovoljni ste svidjevši spužvastog 'napuhanka' izvađenog iz pećnice, ali u trenutku kada ste ga morali izvaditi iz kalupa dogodio se kaos jer se donja strana biskvita nije odvajala od kalupa...
Kako se to više ne bi ponovilo donosimo vam jednostavnu metodu pečenja uz koju će vaši biskviti i torte izgledati savršeno, za to morate znati kako napraviti kalup za tortu od folije.
Najjednostavniji način da brzo i precizno obložite kalup za tortu je upravo folija.

Masni papir vjeran je saveznik u pečenju kolača koji sprječava biskvite da se lijepe za kalupe ili protvane. 
Sigurno ste i to pokušali i uvijek biste se iznervirali oko postavljanja papira koji nikako da se priljubi uz kalup te da ne stvara nabore na tijestu.
Rezanje kruga često bude preveliko, ili još i gore premalo u odnosu na ono što vam je potrebno.

Obruč za pečenje dobro umotajte u nekoliko slojeva čvrste aluminijske folije.

Uobičajeni načini kako obložiti kalup za tortu ne donose uvijek željene rezultate podrazumijevaju premazivanje dna i bočne stranice kalupa maslacem ili uljem, a stavljanje papira samo na dnu. 
S druge pak strane, ako recept zahtijeva i posipanje brašnom, to je obično zbog toga što je smjesi koja se peče potrebno da se “uhvati” za rub. Ako izostavite taj korak, pečeni biskvit će bježati od namašćenih ivica i samim tim se povući i ukupiti. No, nekad je neophodno obložiti i rub kalupa, a to se često odnosi na kolače za koje je važno da lijepo izgledaju i sa strane, npr. razni tipovi poslastica koje se ne peku, kao cheesecake. Za to postoje posebne čvrste trake od prozirnog celofana.

Kkad ste već lijepo zagladili vrh torte, vrijeme je da lagano lupnete kalupom o tvrdu podlogu. To će izbaciti zračne mjehuriće iz smjese. Ostanu li u njoj, velike su šanse da torta splasne.

Sada kada znate kako obložiti kalup za tortu folijom to bi trebalo biti jednostavno.