Sigurno ste se već susreli s problemom kako marinirati piletinu
Postoji nekoliko načina a mi smo potražili i ispitali koji je najbolji. Prenosimo vam zaključke do kojih smo došli i pokušat ćemo vas naučiti tehniku mariniranja.
Evo kako marinirati piletinu
Marinada se radi sa začinskim biljem, a napravit ćete je tako da u veliku zdjelu dodate 4 režnja sitno prešanog češnjaka, 1/4 šalice nasjeckanog svježeg origana, 1/4 šalice nasjeckanog svježeg ružmarina, 1/4 šalice maslinovog ulja. Začinite solju i paprom po želji, a zatim dodajte do 2 kilograma piletine.
Tu je i salamura koju radimo tako da pomiješamo 8 šalica vode i 1 šalicu soli. Pomiješamo da se sjedini, a zatim dodamo do 4 kilograma piletine s kostima. U otopinu stavimo piletinu 30 minuta do sat vremena, a prije nego što je izvadite i osušite tako da sol ne uklonite s mesa.
Pazite pri mariniranju, jer, previše intenzivnih začina može zamaskirati okus mesa, što je šteta osobito ako imate kvalitetnu domaću piletinu ili odležani odrezak.
Piletina, posebno kokoške grudi bez kože , obično imaju bolji okus i imaju bolju teksturu ako ga marinirate prije kuhanja. Zato morate znati kako marinirati piletinu.