Savjeti kako da se riba ne zalijepi za roštilj

Znate li kako dobro ispeći ribu na roštilju i kako da se riba ne zalijepi za roštilj? U nastavku donosimo nekoliko savjeta

Savjeti kako da se riba ne zalijepi za roštilj

Najbolji savjeti kako da se riba ne zalijepi za roštilj

Image
Ako želite da vam roštilj ostane čist, a riba da se fino ispeče, da se ne zalijepi i ne raspada, postoje dva trika kako to izvesti, a vi izaberite koji je vama najbolji način kako da se riba ne zalijepi za roštilj.

Aluminijsku foliju zaboravite

Trikovi su - ispeći je na kriškama limuna ili prije pečenja premazati majonezom. U oba slučaja će biti vrlo ukusna.

Set za roštilj također treba očistiti nakon upotrebe. Ako se ipak dogodi da se riba zalijepi za roštilj više nije toliko ukusna i sklona je raspadanju.

Prije svega, važan je dobar set za roštilj.
Priprema ribe na vanjski roštilji je zahtjevnija od pečenja odrezaka, kobasica ili drugog mesa. Najvažnije je paziti da se riba ne zalijepi za roštilj.
Ako se ipak dogodi da se riba zalijepi za roštilj više nije toliko ukusna i sklona je raspadanju. 
Ako je riba zamrznuta obavezno je odmrznite prije pečenja, te dobro osušite od ostatka vode. Roštilj mora biti dobro zagrijan i nauljen kako se riba tijekom pečenja ne bi zalijepila. 

Ribu nemojte prečesto okretati kako bi izbjegli raspadanje na manje komade. Sigurni ste da je pečena kada se meso ribe počne odvajati od kostiju.

Kada se riba zalijepi za rešetke, gotovo sav vaš trud je uništen. Sačuvajte živce, ali i ribu pa je prije pečenja cijelu premažete maslinovim uljem.

Svakako pratite savjete kako da se riba ne zalijepi za roštilj