Nezaboravni citati

Nezamjenjiva: 11 životnih lekcija koje smo naučile od Samanthe Jones

Zahvaljujući svom stavu bez dlake na jeziku, žestokoj neovisnosti, seksualnoj opuštenosti i nezaboravnim citatima - Samantha Jones zauvijek će biti naš najdraži lik iz serije 'Seks i grad'

profimedia-0024606138.jpg
Foto: Profimedia
Play logo

Svi obožavatelji serije 'Seks i grad' napokon su dočekali novu seriju 'And Just Like That…' koja je ponovno okupila naše voljene likove za nove avanture u gradu koji nikada ne spava, a koja se nedavno počela prikazivati na HBO-u. Ovo novo poglavlje revolucionarne serije dalo nam je obećanje da će pratiti zvijezde originalne serije dok se kreću na putu komplicirane stvarnosti života i prijateljstva u svojim 50-ima.

Play logo
Image

Što svaka žena može naučiti iz serije 'Seks i grad'

I dok su se Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon i Kristin Davis vratile u cipele Carrie Bradshaw, Mirande Hobbs i Charlotte York, četvrte članice originalne postave - i vjerojatno najpopularnije - nema.

Govorimo, naravno, o veličanstveno nesputanoj publicistici Samanthi Jones, koju glumi jednako slavna Kim Cattrall.

shimmer fallback

Vjerojatno lik koji je 'Seks i grad' najviše učinio kakvim jest, Samantha je dugo bila omiljena među obožavateljima serije zahvaljujući svom stavu bez dlake na jeziku, žestokoj neovisnosti, seksualnoj proždrljivosti i nezaboravnim citatima.

Play logo

I, dok je Carrie nedvojbeno glavni lik serije, njezina je uloga više bila fokusirana na postavljanje pitanja, dok je Samantha, s druge strane, uvijek zračila najkonkretnijim izrazima. Zbog toga smo tijekom godina od nje puno naučile. Ovdje se osvrćemo na životne lekcije koje nas je naučila jedna i jedina - Samantha Jones, ispričane kroz njezine najbolje citate.

'Pravi muškarac je iluzija, počnite živjeti svoje živote'

Nije važno je li pravi muškarac ili žena tamo negdje ili ne; kao što nas Samantha uvijek iznova podsjeća, sjedenje i čekanje da upoznamo 'onog pravog' je gubljenje našeg dragocjenog vremena. Zato prihvati taj posao iz snova, rezerviraj putovanje na koje si oduvijek željela ići, prijavi se na taj tečaj i pojedi taj prokleti desert.

U suštini, život je kratak, stoga ga svakako iskoristi - s ili bez partnera.

Play logo

'Kegelove vježbe…upravo radim svoje'

Samantha je velika zagovornica vježbi koje jačaju mišiće dna zdjelice. I s pravom je; ne samo da mogu ojačati sve tvoje mišiće tamo dolje; mogu pomoći u sprječavanju urinarne inkontinencije, liječenju prolapsa zdjeličnih organa i poboljšanju seksa.

Play logo

'Kad bih se brinula što svaka kuja u New Yorku govori o meni, ne bih nikada izašla iz kuće'

Samantha je gotovo uvijek bila u pravu, posebno u ovom citatu. Jer, kada provodiš svoje vrijeme živeći u tuđim glavama, to te čini… pa, čini te nekako manjom. Čini te da se osjećaš neudobno u vlastitom tijelu. Čini se da se ispričavaš što si svoja i čini se da se osjećaš nedovoljno.

A sasvim iskreno? To apsolutno nijednoj od nas nije potrebno.

Play logo

'Imam je*** 52 godine i isfurat ću ovu haljinu'

Što možemo reći osim da su godine - samo broj!

'Što se mene tiče, test dobre veze jesi li ovakva (namrštena) ili ovakva (nasmiješena)'

Najjednostavniji savjet za veze ikad? Naravno, ali to ne čini Samanthin pristup ljubavi manje održivim. Jer, kada je ljubav u pitanju, ne želiš gubiti vrijeme s nekim tko te čini nesretnom. Ikad.

Play logo

'Moja vagina ne čeka nijednog muškarca'

Žene iz 'Seks i grada' otvorile su nam oči i umove prema svijetu žena koje uživaju u seksu za jednu noć, seksu u troje, oralnom seksu, različitim veličinama penisa i još mnogo toga. Ali, kao što Samantha ne gubi vrijeme govoreći nam, naše je seksualno zadovoljstvo naše i samo naše; ne ovisi ni o kome drugom.

Da, govorimo o masturbaciji. Stoga se upoznaj sa svojim tijelom, voli ga, posjeduj ga i uživaj u njemu.

'Bolje je biti solo nego biti nešto što nisi'

Kada se nalaziš u neispunjavajućem odnosu, ne pokazuješ ni sebi ni drugoj uključenoj osobi nikakvo poštovanje. Niti si daješ vremena da shvatiš što želiš od veze ili što će ti nedostajati; umjesto toga, zaglavila si u zamjeranju osobi s kojom si.

And just like that, jedina osoba koju ćeš morati kriviti si ti sama.

'Nećeš me osuđivati ni ti, a ni društvo'

Čak i danas, naše patrijarhalno društvo vrši veliki pritisak na žene da izgledaju i ponašaju se na određeni način. Stalno se ispričavamo, čak i kada nismo učinile ništa loše, samo kako bismo izbjegle nekome se zamjeriti, kako ne bismo bile tretirane loše. Puštamo muškarce da vode glavnu riječ i trpimo stvari koje zbilja ne bismo trebale.

Na nama je da se suprotstavimo tim očekivanjima i ostanemo vjerne sebi.

'Volim te, ali sebe volim više'

Nazovi to narcisoidnim ako stvarno želiš, ali Samantha nas je naučila da je najvažniji odnos koji ćemo ikada imati onaj koji imamo sa samom sobom. Zato, molimo te, vodi računa o sebi i odvoji vrijeme koje ti je potrebno da napuniš baterije, da vježbaš i da neko vrijeme provedeš sama radeći stvari zbog kojih se osjećaš bolje.

'Ne možeš slušati svaki mali je*** glas koji ti prolazi glavom'

Svi imamo onaj glasić u glavi koji nam govori da nismo dovoljno dobre, koji nam razbija naše samopouzdanje sve dok se ne osjećamo nesposobnom raditi ono što želimo/trebamo. Ipak, zapamti da tvoje misli nisu ti. Odmakni se i ispitaj njihov utjecaj na sebe. Razgovaraj sa sobom kao što bi razgovarala s prijateljicom.

A ono najvažnije, budi ljubazna prema sebi. Jer u suprotnom ćeš, kako Samantha naglašava, "poludjeti".

'Muškarci, bebe, nebitno. Mi smo srodne duše'

Ovaj govori sam za sebe, zar ne? Kada je Samanthi dijagnosticiran rak u šestoj sezoni, okreće se Carrie u trenutku kada joj je potrebna podrška, a ne ljubavniku. Kad je pozovu na spoj u Abu Dhabiju, uporno odbija zbog toga ostaviti svoje prijateljice. Uvijek je tu za njih, bez obzira što se događa u njezinom životu. A kad se nađe u dugotrajnoj vezi, odbija dopustiti da je ta veza proguta i uvijek nađe vremena za snažna prijateljstva u svom životu.

Podignimo onda čašu za našu voljenu Samanthu Jones. Jer, osim 'Seks i grad' spinoffa, za nas će ona zauvijek utjeloviti energiju pravog 'Seks i grada'!

Play logo
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.