SPORTSKO UZBUĐENJE

RTL-ova rukometna ekipa druženjem najavila početak EP-a u rukometu

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod naših rukometaša na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO

RTL-ova rukometna ekipa.jpg
Foto: RTL

Rukometna RTL-ova obitelj okupila se u Zagrebu uoči početka Europskog rukometnog prvenstva. Urednik RTL Sporta i emisije 'Vrijeme je za rukomet', Marko Vargek, predstavio je dvije ekipe koje će ove godine voditi gledatelje kroz rukomet na RTL-u. S njim na čelu, u emisiji 'Vrijeme je za rukomet' gledatelji će imati prilike uživati u komentarima Gorana Šprema i Jakova Gojuna, dok u Njemačku putuju Ines Goda Forjan, Maja Oštro Flis, Filip Brkić i Nikša Kaleb.

Druženje uoči početka Europskog rukometnog prvenstva na RTL-u obilježilo je goruće pitanje - možemo li u petak, 12. siječnja slomiti nezgodnu reprezentaciju Španjolske? Pitanje je to na koje nitko ne može dati odgovor, no Marko Vargek i ekipa emisije 'Vrijeme je za rukomet' spremni su i jedva čekaju početak uzbudljivog natjecanja!

"Spreman sam i smatram da su svi sastojci za dobru priču ovdje. Reprezentacija igra dobro, novi izbornik ima jasan popis, igramo brži rukomet sa agresivnom obranom, sve što suvremeni rukomet traži za dobar rezultat. Gojun i Šprem također su spremni. Gojun je britak u komentarima, a Šprem je iznimno duhovit, brz te također iznimno stručan", jasan je Vargek. Emisija 'Vrijeme je za rukomet' kreće 12. siječnja od 19.45 sati, a Vargek najavljuje: "Moje predviđanje - pobjeda Hrvatske nad Španjolskom, s pet razlike".

Jakov Gojun ne krije uzbuđenje uoči velikog natjecanja, ali i njegovog angažmana na RTL-u. "Nakon blagdana uvijek je vrijeme za rukomet. Utakmica protiv Španjolaca neće biti lagana, prva je uvijek najteža bez obzira na protivnika! Vjerujem da mi sa Španjolcima možemo, a imat ćemo i veliku snagu u podršci sa tribina. Fokusiran sam, uzbuđen i dat ću sve od sebe da preciznim komentarima gledateljima dočaramo prvenstvo", ističe proslavljeni rukometaš.

Image
Foto: RTL

Dok ekipa emisije 'Vrijeme je za rukomet' priprema vrhunski televizijski sadržaj, 'njemački' dio RTL-ove rukometne obitelji sprema se za putovanje. Ines Goda Forjan sutra odlazi u Mannheim. "Uzbuđena sam i jedva čekam, imam dobar osjećaj. Čeka nas uzbudljivo prvenstvo, nadam se da ćemo dogurati što dalje i da ćemo se s reprezentacijom iz Njemačke vratiti što kasnije. Svi pričaju o Španjolskoj, u glavnom fokusu je opet ta prva utakmica, najvažnija u prvom krugu. Naši dečki su željni dokazivanja na velikoj europskoj sceni, vjerujem da možemo pobijediti. Optimistična sam i vjerujem u njih", otkrila je reporterka.

RTL-ov stručni komentator Filip Brkić uzbuđen je pred svoje jedanaesto veliko natjecanje. "Prva utakmica je uvijek posebno izazovna i teška, a možda je i najvažnija na ovom prvenstvu. No, pred nama je naša nova, prilično izmijenjena ekipa, nov je i izbornik, nova očekivanja, nova energija", optimističan je Brkić. Njegov optimizam dijeli i kolega mu Nikša Kaleb. "Gledajući ono što je naša ekipa pokazala dosad - jasno je da se ne boje nikoga, vidi se drugačiji govor tijela, htijenje i borbenost koja nam je nedostajala prethodnih godina. Takvim pristupom možemo protiv bilo koga".

Image
Foto: RTL

Važan saveznik hrvatskoj reprezentaciji bit će i navijači, kojih se očekuje u velikom broju. Ulaznice su odavno rasprodane, a domaćih navijača očekuje se u velikom broju. Reporterka Maja Oštro Flis očekuje sjajnu atmosferu, koju će bilježiti tijekom svog boravka u Njemačkoj. "Kao što kaže Goran Šprem, stvorila se euforija, uzbuđenje i jedva čekam da sve krene. Naši će imati veliku podršku navijača što je jako važno i za naše reprezentativce. O prognozama za Španjolsku ne bih - sportskim žargonom rekla bih: 'Utakmicu po utakmicu'.

Gledatelji će Europsko rukometno prvenstvo, koje se održava od 10. do 28. siječnja u Njemačkoj, moći pratiti na RTL-u i platformi VOYO. Najbolji rukometaši Europe odigrat će više od 50 utakmica. Glavni kanal RTL-a gledateljima donosi više od 20 atraktivnih utakmica, a emisija 'Vrijeme je za rukomet' s prikazivanjem kreće u petak, 12. siječnja u 19.45 sati, kada hrvatska reprezentacija igra s reprezentacijom Španjolske. Hrvatska reprezentacija je, naime, u skupini B - sa Španjolskom, Austrijom i Rumunjskom. Naši rukometaši će tri utakmice prvog kruga igrati u Mannheimu.

Napete i atraktivne utakmice te još jedan pohod naših rukometaša na novu medalju gledatelji mogu pratiti od 10. siječnja - na glavnom kanalu RTL-a i streaming platformi VOYO.

Image
Foto: RTL