Recikliranjem za planetu Zemlju

Očuvajte Zemlju i okoliš

Recikliranjem za planetu Zemlju

Dan planeta Zemlje obilježava se 22. travnja, i to u više od 150 država diljem svijeta. Na taj dan želi se pojačati svijest potrošača o zaštiti okoliša i recikliranju proizvoda. Zaštiti okoliša cilj je spriječavanje onečišćenja i zagađenje okoliša te sprječavanje nastanka šteta. Recikliranjem ćete osigurati da se materijali iz otpada iskoriste za ponovno korištenje - to jest preradu, izdvajanje i izradu novih proizvoda.


Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje odlično je prisjetiti se na koje sve načine ponovno možemo iskoristiti nešto što bismo inače bacili.

Tekstilna industrija danas je jedan od najvećih zagađivača okoliša. Pri tome se ne misli samo na proizvodnju tekstila već i samu potrošnju, a procjenjuje se da se u Hrvatskoj godišnje proizvede oko 135 000 tona tekstilnog otpada. Više od 60% tekstila koji se baca moguće je ponovno iskoristiti ili reciklirati. Nažalost, danas se reciklira manje od 30% odbačenog tekstila.
Socijalna zadruga Humana Nova iz Čakovca s veseljem će prihvatiti sav stari tekstil, haljine iz vaše mladosti, košulje čije gumbe više ne možete zakopčati ili hlače na kojima nije moguće više zakrpati onu rupu. Kombiniranjem različitih materijala i uzoraka, Humana Nova ponovno stvara nove i unikatne proizvode s pričom, a u svakom vlaknu proizvoda utkano je zadovoljstvo i dobrobit djelatnika, prirode i zajednice.  

Uz to što doniranjem tekstila Socijalnoj zadruzi Humana Nova i kupovinom njihovih proizvoda pomažete očuvanju okoliša na način da smanjujete njegovo gomilanje na odlagalištima, pomažete i zapošljavanju osoba s invaliditetom i ostalih teško zapošljivih skupina.

Kako bi građane dodatno potaknula na očuvanje okoliša, Zadruga kroz mjesec travanj svakom kupcu nekog od recikliranih proizvoda poklanja platnenu vrećicu spremnu za ukrašavanje. Čuvajmo našu planetu Zemlju kako bi i naraštaji koji dolaze također mogli uživati u njezinim ljepotama.

shimmer fallbackshimmer fallback


shimmer fallbackshimmer fallback
Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.