Lifestyle
Svima omiljene

Domaći bloger Hungry Mile ima recept za najukusnije klipiće

Domaći bloger Hungry Mile ima recept za najukusnije klipiće
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Poznati food bloger Hungry Mile podijelio je s nama recept za klipiće u kojima će uživati cijela obitelj

Kiflice ili klipići su omiljena hrana koju obožavaju baš svi! Često se nalaze na našim stolovima - kada slavimo, uživamo u obiteljskim ručkovima, idemo na izlete, a uvijek su najbolji izbor domaći klipići. Jedino što je potrebno za pripremu ovih predivnih peciva je malo volje i dobar recept.

Jedan od najpoznatijih domaćih food blogera, Hungry Mile, podijelio je s nama recept za najbolje domaće klipiće. Ovaj simpatični Ličanin često nas oduševljava svojim receptima na Instagramu, vrlo jednostavnim jelima koja fantastično izgledaju i odmah ih poželimo pripremiti kod kuće.

Stoga ako tražiš novi izazov u kuhinji možda je vrijeme za domaće klipiće, a odličan recept pronađi u nastavku!

Domaći bloger Hungry Mile ima recept za najukusnije klipiće

Sastojci (za cca. 24 klipića):

1 kg glatkog brašna

600 ml mlijeka

250 ml ulja

1 kocka svježeg kvasca (42 g) + žlica brašna i šećera

25 g soli

1 jaje

kim i krupna sol za posipanje

Priprema:

U manju zdjelicu razmrvite kvasac, dodajte mu po žlicu brašna i šećera pa prelijte s malo zagrijanog mlijeka, dobro promiješajte i ostavite da se diže. Brašno prosijte i dodajte sol, ulje, dignuti kvasac i ostatak mlakog mlijeka, te zamijesite mekano tijesto.

Tijesto mijesite duže kako bi bilo skroz mekano i rahlo, a onda ga na toplom ostavite da se diže, oko sat i pol.

Kada je tijesto dignuto od njega napravite oko 24 loptice, pokrijte ih krpom pa jednu po jednu krenite razvaljavati u dugi oval, dug otprilike 20 cm. Tijesto zamatajte od gore prema dolje i usput ga prilikom motanja lagano rastežite.

Pazeći na razmak klipiće složite u plehove obložene papirom za pečenje i pokrivene krpom ostavite da se dižu 30 – 60 min. (Po plehu slažite oko 8 klipića.)

Prije pečenja premažite ih jajem koje ste razradili s malo ulja i pospite s kimom i krupnom soli.

Pecite ih na 220°C 10 do 12 minuta.

Dobar tek!

POGLEDAJ VIDEO: Recept za najbrže domaće zobene kolačiće

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx