Voljele biste provoditi dane u druženju s maznim alpakama? Saznale smo gdje možete ostvariti taj san

Irska farma Hushabye nudi vam odmor iz snova - spektakularnu prirodu, odmak od virtualnog svijeta i druženje s umiljatim alpakama. Može li bolje?

Voljele biste provoditi dane u druženju s maznim alpakama? Saznale smo gdje možete ostvariti taj san

Nježne, mekane i zaigrane, alpake su postale pravi internetski hit proteklih godina. Od egzotične životinje iz Perua, pa sve do omiljenih kućnih ljubimaca – ove su umiljate životinjice mirnog karaktera danas „it“ životinja s kojom se svatko želi barem na kratko podružiti. Ako ste i vi u skupini onih koji alpake smatraju neodoljivima, a ipak nemate hektre zemlje potrebne za otvaranje farme na kojoj biste ih uzgajali – imamo rješenje za vas. I ne, ne radi se o posjetu zoološkom vrtu.

U SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji već je postalo popularno alpake držati kao kućne ljubimce ili se baviti njihovim uzgojem zbog vrlo vrijedne vune koja se od njih dobiva, a jedna posve neobična farma u Irskoj definitivno je pronašla način kako da odudara od svih ostalih alpaka farma i posjetiteljima ponudi nešto skroz novo.

Prekrasna Hushabye Farma u County Laois u Irskoj sada svojim gostima nudi mogućnost odsjedanja u rustikalnoj dvosobnoj kamenoj kolibi koja se nalazi baš na farmi alpaka. Zavučena među obronke Slieve Bloom planina, ova farma s preslatkim stanovnicima u potpunosti će zadovoljiti sve vaše snove o životu u carstvu alpaka.


Opremljena s posteljinom s crtežima alpaka, tanjurima u obliku alpaka i s razrađenim rasporedom hranjenja i timarenja alpaka, Hushabye farma pružit će vam sve potrebno kako biste se u potpunosti opustili i uživali u nesputanom druženju sa životinjama koje nemate baš svakodnevnu priliku sresti.  
Kolibica za goste inače ima dvije velike spavaće sobe, kuhinju, kupaonicu i veliki dnevni boravak, a vaši će vas domaćini potaknuti da cijele dane provodite u šetnjama i planinarenju, na kojem će vam se pridružiti i alpake.

Smještaj na farmi se može rezervirati putem stranice Airbnb, a dosadašnje recenzije su spektakularne. Prijašnji gosti tako opisuju svoj boravak na farmi kao savršeni odmor, nevjerojatno i nesvakidašnje iskustv, a baš svi su oduševljeni toplom i prijateljskom atmosferom.


Na ovoj je farmi posebno i to što nema WiFi-ja, pa ćete doista biti odsječeni od (virtualnog) svijeta i moći ćete se nesmetano prepustiti opuštanju. Cijene noćenja u kolibi u prosjeku se kreću od oko 770 kuna, no mogu varirati ovisno o sezoni.

Ako se odlučite odsjesti na ovoj magičnoj farmi moći ćete naučiti i presti vunu od alpakine vune kao i sve pojedinosti koje su važne pri njihovom uzgoju, a o količini selfija koje ćete snimiti s preslatkim životinjicama da ne govorimo. Ne čini li se to kao odmor iz snova?

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.