Jedva čekamo ljeto

Ovo su najpopularnije plaže na Jadranu, a vole ih i influenceri

Jadranska obala svake godine privlači velik broj turista, a naše se plaže redovito nalaze na popisu najljepših na svijetu

sergii-gulenok-WAvjSLCQrT4-unsplash.jpg
Foto: Unsplash

Ljetni dani sve su nam bliže pa svi već pomalo sanjarimo o odlascima na godišnje odmore i relaksaciju uz toplinu sunca i šum morskih valova. Nije tajna da je naša obala jedna od najljepših na svijetu, a skriva i prekrasne uvale i bajkovite šljunčane i pješčane plaže koje vrijedi istražiti.

Image
Kućice u šumi

Ove šarmantne kuće u Gorskom kotaru idealne za vikend odmor

Svake godine, Jadran privlači sve veći broj turista, a naše se plaže redovito nalaze na popisu najljepših na svijetu. Prekrasna priroda, ugodna mediteranska klima, velik broj plaža i kristalno plavo more čine našu obalu poželjnom destinacijom.

Mnogi na Jadran dolaze upravo radi prekrasnih plaža od kojih se mnoge nalaze na najljepšim hrvatskim otocima ili pak u skrivenim uvalama. I brojni influenceri, ali i svjetski poznate zvijezde, vole nam doći u posjet, a neke naše plaže na Instagramu uživaju veliku popularnost te su omiljena lokacija za fotografiranje.

5 najljepših plaža koje svakako moraš posjetiti barem jednom otkrivamo ti u nastavku.

Foto: Instagram

Stiniva, Vis

Popularna uvala Stiniva na otoku Visu jedna je od najljepših hrvatskih plaža čije se fotografije često pojavljuju na društvenim mrežama. Izuzetno je atratktivna, a s obje je strane okružena visokim kamenim stijenama. U sklopu uvale nalazi se i nekoliko nenastanjenih ribarskih kuća, a cijelo je područje zaštićeno kao prirodni rezervat. Do ovog skrivenog jadranskog bisera može se doći samo pješice i to uskim putevima po strmim stijenama ili pak čamcem.

Sakarun, Dugi Otok

Voliš li pješčane plaže, onda svakako trebaš posjetiti prekrasnu plažu Sakarun koja se nalazi na Dugom otoku. Bijeli pijesak te kristalno plavo more čine ovu plažu vrlo atraktivnom, a odličan je izbor za sve uzraste. U blizini plaže nalazi se i poznato mjesto Veli rat sa svjetionikom, a planiraš li na Dugom otoku ostati nekoliko dana, svakako posjeti i park prirode Telašćicu.

Pasjača, Konavle

Čarobna plaža Pasjača smjestila se iza strmih litica, na skrovitom i prilično nepristupačnom mjestu. Do nje vode strme stepenice usječene u stijenu koja se nalazi na 250 m nadmorske visine. Ipak, zaista vrijedi iskušati se u ovoj maloj avanturi jer na ovoj osebujnoj plaži nema gužvi, s obzirom na to da se nalazi na teže dostupnoj lokaciji. Mnogi se slažu da je upravo Pasjača jedna od najposebnijih i najljepših hrvatskih plaža koja svojom ljepotom može parirati brojnim svjetski poznatim plažama.

Zlatni rat, Brač

Popularni Zlatni rat zasigurno je jedna od najpoznatijih hrvatskih plaža, a smjestila se u Bolu, na jednom od najljepših hrvatskih otoka - na Braču. Influenceri, ali i celebritiji obožavaju ovu plažu koja se ističe svojim upečatljivim oblikom - šljunčanim rtom koji je okružen tirkizno plavim morem. Zbog svoje neobičnosti, Zlatni rat je jedan od najpoznatijih simbola hrvatskog turizma.

Pupnatska Luka, Korčula

Rajska plaža Pupnatska Luka smještena je na južnoj strani Koručule, u blizini mjesta Pupnat. Grad Korčula od plaže je udaljen samo 15 km, a do plaže se dolazi uskom cestom koja vodi kroz šumoviti krajolik. Smještena je u uvali i idealna je za obitelji s djecom, ali i za sve one koji se žele maknuti od gradskih gužvi.

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.