Top 5 odličnih lokacija diljem Hrvatske koje se isplati posjetiti ovog ljeta

Odlične lokacije za bijeg od užurbane svakodnevice

Top 5 odličnih lokacija diljem Hrvatske koje se isplati posjetiti ovog ljeta

Ljeto je vrijeme za odmor, putovanja i izlete. Ne moraš odlaziti u daleke egzotične krajeve da bi se odmorila i opustila. I u tvojoj okolici zasigurno postoje mnoga zanimljiva mjesta s netaknutom prirodom, zanimljivom poviješću ili osebujnom tradicijom.

Užurbani način života i stres u svima nama često izazivaju depresiju i anksioznost, a ponekad je dovoljno otići negdje samo na jedan dan bismo se malo razveselili i promijenili perspektivu.

Ako si u potrazi za zanimljivim lokacijama diljem Hrvatske na kojima ćeš moći provesti nekoliko bezbrižnih dana ili pak samo otići na vikend izlet s obitelji ili prijateljicama, imamo za tebe nekoliko odličnih prijedloga.

Foto: Instagram

Grožnjan i unutrašnjost Istre

Ako si u potrazi za kombinacijom lijepe prirode i osebujnih gradića, onda bi se Grožnjan i ostali simpatičnih gradići koji se nalaze u unutrašnjosti Istre svakako trebali naći na tvojoj listi. Grožnjan je poznat i kao grad umjetnika i ondje ćeš pronaći mnoge zanimljive galerije, prekrasne kamene kuće i šarmantne restorane. 

Rastoke

Rastoke pokraj Slunja pravi su mali raj na zemlji i mnogima su usputna stanica na putu prema moru. Ipak, ova je lokacija pravi dragulj i vrijedi je malo pomnije istražiti. Područje oko Rastoka i sam Slunj nude obilje zanimljivog sadržaja, osobito za one koji vole prirodu i avanturizam.


Sveti Martin na Muri (Međimurje)

Međimurje u posljednje vrijeme postaje sve popularnije kad je u pitanju kontinentalni turizam, a svakako se isplati vidjeti gornji dio Međimurske županije te Sveti Martin na Muri u kojem se nalaze istoimene terme, ali i brojni drugi zanimljivi sadržaji i atrakcije.

Lovran

Zaželiš li se morskog zraka, naš je prijedlog posjetiti Lovran - mali gradić koji se smjestio na istočnoj obali Istre, u Kvarnerskom zaljevu. Zahvaljujući svom položaju i specifičnim klimatskim prilikama, Lovran je vrlo zelen i osebujan. Uz samu obalu nalaze se divne šetnice, bogata vegetacija i prekrasne vile, a u blizini je i Opatija te planina Učka.Varaždin

U sjeverozapadnom dijelu Hrvatske smjestio se grad bogate povijesti i kulturne baštine, a riječ je, dakako, o Varaždinu. Bogata gastronomska ponuda, simpatični stanovnici te blizina mnogih drugih atrakcija kao što je, primjerice, Trakošćan dovoljni su razlozi da ovog ljeta Varaždin staviš na svoju listu. Isplati ga se vidjeti krajem kolovoza, kada se u gradu održava jedan od najpoznatijih festivala diljem Hrvatske - Špancirfest. 

Pratite nas
2023. Sva prava pridržana.