Havaji
(FOTO: © Hawaii Tourism Authority)
Havajska jela predstavljaju šaroliku mješavinu više vrsta kuhinja, pri kojoj se lokalna tradicija dopunjuje jelima koja pripremaju doseljenici iz raznih krajeva SAD-a, Azije i Latinske Amerike. Apetit dodatno povećava opuštena atmosfera ovog otočja. U odlično pripremljenim obrocima još je privlačnije uživati u okruženju izuzetne prirode, ili jednostavno, u kupaćem kostimu na nekoj od božanstvenih plaža. U Honoluluu su prisutni brojni food truckovi koji nude slasne zalogaje. Najprisutnije jelo je poke – brojne varijante salate sa sirovom ribom, najčešće tunom ili hobotnicom, uz dodatak svakojakih sastojaka, povrća i umaka. Ukusna jela uključuju i specijalitete, poput škampa u umaku, s karameliziranim češnjakom, piletine s roštilja u huli huli umaku, malasadasa – havajskih uštipaka ili manapua – okruglica punjenih svinjetinom i kuhanih na pari u barbecue umaku…